Znanstvenici zapanjeni Scrödingerovim Mesićem: Dok ne progovori istovremeno je i fašist i antifašist

Novo otkriće znanstvenika na institutu “Ruđer Bošković” izazvalo je tektonski pomak u svijetu fizike. Nakon što je početkom dvadesetog stoljeća iznešena teorija o tzv. Schrodingeorovoj mački, to je sada dokazano i u praksi. Podsjetimo, Schrodingerova mačka je mačka koja je zatvorena u kutiji s otrovom. Dok ne otvorite kutiju, ona je i živa i mrtva, jer ne možete biti sigurni. Tek kad otvorite kutiju, dobijete jedan odgovor.

Znastvenici su sad, umjesto mačke, otkrili jedinku koja je istovremeno i fašist i antifašist. Za razliku od CERN-a, gdje se takve čestice otkrivaju u strogo kontroliranim uvjetima, ova je otkrivena u jednom stanu u Zagrebu inodaziva se na ime Stipe Mesić.

-Vrlo sam zadovoljan što su me otkrili jer me danas malo tko posjećuje. – uzbuđen je bio Mesić.

Zbog volitilne mješavine čestica fašizma i antifašizma Mesić vrlo dobro reagira s elementima u oba od ta dva stanja. Otkriveno je da je to jedna od osobina koja je dovela do lančane reakcije koja je završila predsjedničkim mandatom. Eksperiment je ponovljen pet godina kasnije te su te su isti rezultati ponovljeni.

Fizičari pretpostavljaju da je ovo kraj kvantne fizike te su novu znanost nazvali po svojoj novoj čestici mesijanska fizika.

Pitali smo Mesića kako je to postojati u ta dva suprotna stanja istovremeno. – Ne razumijem, ja sam oduvijek bio antifašist.

– Što je onda sa ovom snimkom na Youtubeu?

– A to? U to vrijeme sam oduvijek bio fašist, odgovorio je fašist i antifašist Mesić, ne znate što je dok ne progovori.

Razveseli nas klikom:

0 comments