Student žicao prosjaka ispred menze

Dvadesetogodišnji student medicine, Zlatko Malčić, danas oko 14 sati ispisao je najtužnije poglavlje svoje akademske karijere. Sve je počelo kad je Zlatko, pri redovnom šestominutnom odmoru od učenja, iz svoje studentske sobe otišao do lokalne trgovine kako bi kupio nešto za večeru.

– Ušao sam u prodavaonicu i vidio ljude kako plaćaju račune, skeniraju dokumente, vade krv, analiziraju uzorke stolice, uklanjaju madeže i posvajaju djecu. Mislio sam da opet haluciniram od učenja, ali onda sam shvatio da sam u Konzumu – počinje svoju priču nesretni Zlatko koji se od silne gužve silno zbunio, umjesto K+ uzeo običnu, nekancerogenu tunu i ostao bez 90% mjesečnog džeparca.

– Dobro, počastio sam se lijepom večerom pa ću prištedjeti na izlascima. Do kantine na učenje, na zajedničko učenje u školsku knjižnicu i rođendansko učenje kod kolege s farmacije. Sve sam to propustio, ali negdje krajem tjedna ipak sam osjetio glad i odlučio se na izlazak do menze. U džepu sam imao 2,16 kuna, a pošto je vrijeme poluraspada teških metala samo 218 godina dok sam došao na red u menzi ostao sam i bez toga – kaže Zlatko.

– Osjećao sam se užasno neugodno, ali glad je bila jača. Nakon par minuta skupio sam hrabrost i prišao jednom prljavom, smrdljivom i zapuštenom klošaru da ga pitam dvije kune, ali onda sam shvatio da je to student s Filozofskog. Odakle njemu dvije kune – zaključuje priču Zlatko koji je naposljetku ipak pronašao prosjaka pred menzom koji mu je posudio novac za ručak i savjetavao ga da malo sredi život.

Razveseli nas klikom:

0 comments