Najnebitnije hrvatske zvijezde – ovo su ljudi koji su se trudili, ali nije išlo

Hrvatske javne ličnosti su većinom, da se ne lažemo, nebitna hrpa nebitnih ljudi.

Zvjezdice s našeg estradnog neba su većini ljudi, osim onih manijaka koji ih pobožno prate na instagramu, često potpuna nepoznanica. I razumljivo da je tako. Tko će više upratiti tko je s kim spavao, tko je koga prevario, tko se s kim zapio, a tko je s kim snimio film na jahti.

Tužno je sve to skupa, zapravo, cijela ta nakinđurena rulja koja je svjetlosnim godinama udaljena od svakodnevne čeljadi i svakodnevnih problema. Ali, kako živimo u eri interneta, gdje vas jedan klik mišem vodi u nepregledna prostranstva sisa Lidije Bačić, teško ih je izbjeći. Teško se izmicati fotošopiranim slikama starleta, stilista i pjevača u usponu. Bombardiraju nas svojim neukusom. Ako poklopimo laptop kako bi izbjegli prenemaganje propale zvijezde i upalimo televiziju, ta ista propala zvijezda nas dočeka na “Tvoje lice zuči poznato”, zamaskirana u drugu propalu zvijezdu.

Čini se kako nema dovoljno dubokog dna do kojeg mogu potonuti.

Međutim, ipak ima. Hrvatski selebritiji, koliko god jadni bili, ipak su jednu stepenicu više od totalnog dna.

Neke hrvatske javne ličnosti imaju članove obitelji koji su nebitniji od njih. Istina, ima hrvatskih zvijezda koje zaslužuju i opravdavaju svoj zvjezdani status, ali ovo nije tekst o njima.

Ovo je tekst o njihovim propalim članovima familije koji, što god da naprave u životu, neće izaći iz sjene svoje slavnije braće, sestara, majki ili očeva.

Pa krenimo.

Matteo Cetinski

Žalosno nebitni pjevač debilnog imena koji je ujedno i mlađi brat Tonyja Cetinskog, još jednog pjevača debilnog imena. Obojica su iz Pule, nije jasno čemu ovakva imena.

Mia Begović i Maja Lena Lopatny

Sestra nesretno preminule glumice Ene produžila je svoju sjenu nebitnosti na svoju kćer, rijetko iritantnu starletu poznatu pod ljupkim nadimkom “Lopata”. Ne zna se je li “Lopata” igra riječima na prezime dotične ili na sredstvo kojim nabacuje puder na lice.

Danijela i Ella Dvornik

Još jedan slučaj majke i kćeri koje pasu na jaslama slave člana obitelji. Danijela se od realitya “Dvornikovi” prometnula u neku vrstu Facebook opinion makera koju prate i lajkaju… Ne znam tko prati Danijelu Dvornik. Ella Dvornik je postala fashion blogerica, glazbenica i vjerojatno još nekoliko stvari, ali zaista, iako ima londonsku adresu, u Hrvatskoj je svi doživljavaju kao čudnu kćer Dina Dvornika. Također, nitko ne zna točno reći što ona radi.

Dean Dvornik

Ovo je nezgodan slučaj. Dean se očito trudio, s bratom Dinom je osnovao i Kineski zid i imao je nekakvog uspjeha. Međutim, Dean je, za razliku od brata, jedan od najdepresivnijih likova na estradi. Eventualno mu Hari Rončević konkurira. Izgleda kao da konstantno ima kišni oblak vječno montiran iznad glave. Tugaljivo zavijanje “samo za njom” je u potpunom kontrastu s napucanim, energičnim i vrlo drogiranim Dinom. Ruku na srce, bilo je teško ispuniti Dinove cipele, ali Dean je dozlaboga dosadan. I svira bas.

Jakov

Muž naše predsjednice. Jadan čovjek, što god da napravi, Hrvatska će to popratiti s “Jakove, izdrži!”. Namjerno mu ne piše prezime jer je čovjek nemilosrdnom zajebancijom s mjesta Prvog gospodina (Lol) srozan na nadimak na igralištu.

Sanaderova kći Petra

Ljupka Petra pokušava postati glumica u Americi, a nikoga ni u Hrvatskoj nije briga za nju. Svojevremeno se fotografirala s jednim Ćaćinim bajoslovno vrijednim satom koji, kao nikad nije pronađen. Sanader je bio, i još uvijek je, pod budnim okom javnosti zbog svog sranja što je pokrao. Tatino sunce se tada slikalo za instagram i slučajno ostavilo skupocjeni sat na ruci.

Izabela Martinović

Sestra od Danijele Martinović. To je ona što nije bila u braku s Thompsonom i što krešt…pardon, pjeva onu pjesmu “Dođi nam dođi, ljeto najdraže”. I koja vjerojatno cijeli život kad se predstavi kao Izabela čuje onu očajnu pošalicu “Iza čega”. Grozno, ali ne grozno kao brak s Thompsonom.

Ivana Mišo Kovač

Kći bivše legende, poznata po kratkotrajnoj karijeri pjevačice u perspektivnom Magazinu. Ne maše rukama. Nema brkove, al još ih stigne uzgojiti. Možda pomogne.

Petar Dragojević

Nećak jedne od rijetkih pravih hrvatskih zvijezda. Petar je nekad davno, prije pedesetak godina imao hitić. Napućenih usana i u bijeloj siledžijki, pjevao je o otvorenim prozorima i otključanim vratima. Kroz otvoren prozor je očito izletila i njegova glazbena karijera.

Vjekoslava Huljić

Iako je siva eminencija koja stoji iza imbecilnih tekstova poduzeća Huljić, zna se tko je Charlie u toj tvornici čokolade. Tonći je grmio i oblačio estradnim nebom, grmi i oblači estradnim nebom i grmjet će i oblačiti estradnim nebom. I sin mu nešto negdje klapa, ali nitko ne zna za njega.

Claudia Beni

Iako je bila na Eurosongu i iako više nije tvoja, Claudia ne može zavarati prave fanove. Naša nekadašnja predstavnica na Euroviziji će zauvijek ostati prateći vokal svom bratu Danielu u možda najboljem hrvatskom bendu ikad, Teensima. Koliko god pokušavala stvoriti svoje ime, uvijek će ostati ona mala s aparatićem na zubima što je šuškala defom na “Hajde reci što”.

Petra i Luka Nižetić

Ovo je teško. Ovo je užasno teško. S jedne strane, Luka je nedvojbeno poznatiji od Petre, ali mu, ni u ludilu, to nećemo priznati. S druge strane, Petra je, s isforsiranim splitskim naglaskom, iritantna do boli. I nismo sigurni što točno radi u životu, a nije vrijedna prebacivanja na drugi tab i guglanja. Tijesna pobjeda za Luku.

Matija Dedić

Iako je odličan pijanist (Ne razumijem se u jazz, ali to svi govore za njega, pa ajde), što god da Matija napravi, ne može se izvući iz kolosalne Arsenove sjene. Al dobro, lik se bavi jazzom pa bolje nije ni tražio ni dobio.

Dora Bačić

Ako ste mislili da je Lidija Bačić nitko i ništa, varate se. Lidija ima sestru. Sestra se zove Dora, a ima pjesmu koja se zove “Zvao si me moja jube”. Slušate na vlastitu odgovornost.

Autor: Denis Mahmutović

Razveseli nas klikom:

0 comments