BIRTIJA PAPERS Glina u šoku nakon što su u javnost isplivali papiri s dužnicima iz lokalnog kafića

Prava drama odvija se posljednja dva dana u Glini nakon što su se u subotu navečer na lokalnom portalu objavljeni dokumenti iz jedinog glinskog kafića “Zadruga”.

Inkrimirajući papiri pisani u matematičkoj A4 bilježnici, kako doznajemo, sadrže imena brojnih uglednih stanovnika ovog mjesta, a među kojima su i članovi lokalne intelektualne elite: lokalni župnik, predsjednik župnog zbora, zamjenik zvonara crkve, četiri člana lokalnog HDZ-a, tajnik lokalnog ogranka Matice Hrvatske, predsjednik Hrvatskog uljudbenog pokreta, tajnik Domobranske udruge koja se pravi da nije ustaška te još cijeli niz uglednika čija su se imena i dugovi pronašli u bilježnici krčmarice Mare.

Ne zna se tko je objavio dokumente koji žestoko inkriminiraju brojne članove javnog života Gline i okolice.

Tako se otkrilo da Marija, šefica voznog parka lokalnog Vodovoda i članica HDZ-a, prošlu srijedu nije bila na misi kako je govorila susjedima već je tada napravila dug od 40 kuna u birtiji.

Lokalni članovi HDZ-a, kako saznajemo, u bilježnici se vode kao “sabor stranke” pa su po svoj prilici njihova pijanstva financirali grad i stranka.

Poseban je misterij župnik za kojeg piše da je prošle nedjelje u 11 sati popio dva pelina, a on je u to doba imao misu.

Mnogim Glinjanima je baš to sporan detalj jer smatraju da je riječ o udbaškoj izmišljotini i baš im je slučaj župnika potvrda za to.

No, svejedno, u Glini i dalje vlada panika, a ping-pong bacanja krivnje i gađenja na onoga tko je dokumente pustio tek je počeo.

Razveseli nas klikom:

0 comments