Vodič kroz zapošljavanje u zemljama Europske unije za pravog Hrvata (prvi dio)

Neke od ovih zemalja već su uvele dvogodišnje suspenzije rada državljanima RH. Za prosječnu osobu to znači i konačnu zabranu, ali pravi Hrvat suspenziju će shvatiti kao izazov.

AustrijaČudna zemlja. Njemačka, a nije. Dobro se živi i priča se njemački, al’ nogometna im je reprezentacija ubi bože. Da stvari mogu biti i gore dokazuje i podatak da im najslavnija osoba u povijesti nije neki vojskovođa ili bar nogometaš, nego glazbenik. Austrija je gay Njemačka i svaki pravi Hrvat bi ovu zemlju trebao izbjegavati. Kad ste čuli da se netko hvali stricem koji radi u Beču ili Linzu? Eto, nismo ni mi.

Belgija –  U Belgiji žive dva naroda koja će se, kako stvari stoje, otcijepiti jedan od drugog bez fizičkog sukoba.  Što da Hrvat uopće radi u takvoj zemlji? Kako razumijeti tu neobičnu kulturu?

Bugarska – Znanstvenici moraju objasniti još toliko stvari na ovom svijetu. Kako smo nastali, jesmo li sami u svemiru, tko gura karijeru Marka Tolje i, najviše od svega, kako je Bugarska ušla u Europsku uniju? Znamo da Europa negdje mora odlagati nuklearni otpad, ali mi smo mislili da su zbog toga podržali neovisnost Kosova. Bilo kako bilo, od svih zemalja Unije da odabereš jedinu koja je gora od Hrvatske, e to je stvarno biti baksuz.

Cipar – Cipar? Riba, država, otok? Šta je to? Ma Cipar nije u Uniji, ne može biti. Vidiš, ispada da mi je mentor bio u pravu kad je nakon čitanja diplomskog rekao da se wikipedija ne smatra valjanim izvorom. Tko bi rekao.

Češka – Zemlja kojoj se svaki pravi Hrvat od srca ruga. Haha, pa ti Česi su vam toliko siromašni da svake godine na ljetovanje nose svoju hranu. Oni ne jedu po skupim restoranima haha. Za razliku od Hrvata koji svake godine na zimovanju troše… Stani malo, Hrvati na zimovanju? Češka je super zemlja, ali naravno tamo se nikako ne isplati ići raditi. Koja je poanta? Da se nakon 20 godina rada u selo vratite sa Škodom? Pa ima valjda i boljih načina da zauvijek osramotite sebe i potomke.

Danska – Pravi Hrvat o Danskoj zna koliko i o ostalim europskim zemljama, dakle, malo ili ništa. Ali, Danska je na sjeveru što automatski izaziva poštovanje. Sve da zemljom šetaju govna, a ne ljudi, Danska bi pravom Hrvatu bila poželjna destinacija. Iskreno preporučamo emigraciju u ovu zemlju. Možete dobro zaraditi, a u slobodno vrijeme čak isisavati život iz lokalaca uvijek istom pričom o buri koja je odnijela Laudrupov centaršut u Ladićev gol na Poljudu davne 1997. godine. Oni informiraniji će se praviti pametni i drugom informacijom koju o Danskoj znaju – da je na Euro 92′ otišla s pozivnicom jer se Jugoslavija raspala. Pošto smo mi onako malčice odgovorni za takav razvoj događaja red je da vas tu i tamo počaste.

Estonija – Od kada to azijske zemlje mogu ulaziti u EU?

Finska – Isto k’o Danska, samo bez nogometa.

Francuska – Dobro je poznato da svaki francuski predsjednik prije službenog puta van zemlje za svaki slučaj potpiše bianco kapitulaciju. Zlu ne trebalo. Kako ovu nazovi zemlju nitko do sada nije osvojio ostat će vječni misterij. Evo nedavno su legalizirali istospolne brakove, vole pričati o siru i vinima, a o polufinalu ’98 da ne govorimo. Jesmo li spomenuli i da su stoljetni prijatelji Srbije? Pravi Hrvat može ići samo na Francusku, nikako u Francusku.

Grčka – Jedina zemlja u koju možeš otići s minus 20.000 kuna na računu i napredovati na ljestvici bogatstva. Naravno, tamo živi pravoslavna gamad pa to nikad nećeš učiniti, ali lijepo je znati da postoji i takva opcija.

Latvija – Jedna od onih zemalja za koje se pitaš zašto su im Rusi dozvolili da postoje. Ako baš želiš svaki godišnji odmor provesti odgovarajući na pitanja: ”Zašto baš Latvija? Kako si došao tamo? A gdje je ono Latvija? Latvija?” i slično, onda nema problema. Slobodno idi raditi u Latviju. Takvi nam ovdje ni ne trebaju.

Litva – Aha, neka greška. Latviju smo već opisali.

Ako nakon ovih nevjerojatno korisnih savjeta odabereš zamlju za emigraciju, udijeli nam lajk na Facebooku. Ako ne, pročitaj drugi dio i udijeli nam lajk na Facebooku.

Razveseli nas klikom:

0 comments