Upala mu sjekira u med

Što u Smederevu majka rodi? Milorada Šešelja, neshvaćenog genija, domoljuba i čovjekoljupca. Pročitajte dirljivu priču o prisilnoj razdvojenosti čovjeka i njegova smisla života.

SMEDEREVO – Prije nekoliko tjedana građani Smedereva bili su svjedoci prave životne drame njihovog sugrađanina. U tom malenom mjestu u blizini Beograda, naime, živi i ne radi Milorad Šešelj. Prema vlastitim riječima – ”huligan, vernik, partizanovac i nacionalist, ne nužno tim redosledom”.

Milorad pokazuje koliko točno je bio velik komarac u njegovu oku

U želji da iskoristi ”navalu ustaša povodom Evropskog prvenstva u rukometu i da im lepo i ljudski saopšti neke stvari” Milorad je krenuo po svoju, kako sam kaže, ”sekiru za uveravanje, nametanje i pobijanje stavova”. Pošto sjekiru iz razumljivih razloga ne može držati kod kuće, uputio se u potkrovlje obližnje tvornice za preradu meda gdje drži sjekiru ”a i pokupi koju teglu meda da keva ne sere kako nikad ništa u kuću ne nosi”.

No, tek što je uzeo svoju ljubimicu u ruku uletio mu u oko komarac (”veći od goluba, krsta mi”) i, u želji da ga skrati za glavu, Milorad je nespretno zamahnuo sjekirom koja je odletjela ravno u silos pun meda.

”Znaš li ti koliko je tu meda bre? Preko sto hiljada tona! Pa kad će to da se pojede, jebote? Ne mogu ja da čekam 5 godina! Evo evropsko prvenstvo je skoro gotovo, sad će kvalifikacije u fudbalu. Ovo je 21. vek, alo čoveče, pa je li sramota da se bijem rukama ko divljak?” – u jednom dahu nam prepričava vidno uzrujani Milorad.

Na naše pitanje zašto ne kupi novu sjekiru ovaj simpatični huligan samo odmahuje glavom. ”Ma ajde bre šta ti je. Pa znaš li ti koliko sam uveravao s tom sekirom. Emocionalna vrednost je neprocenjiva. Dvesto ustaša u ratu, 40 u miru, 134 balije, cigane više ni ne brojim, preko 30 pedera preobratio. A bio je tu, krsta mi, i jedan crnac. Pa kad će opet crnac da dođe u Smederevo bre? Svatite me, mnogo sam zabrinut i ovim putem apelišem na sve srpske nacionaliste da uduplaju svoje navike konzumisanja meda. Silos mora da se isprazni do kvalifikacija u fudbalu. Ne treba samo zbog moje sekire, dobro je to i za zdravlje pa će bolje da se biju.”

Budući da se Miloradu učinilo kako je pored kafića u kojem smo radili intervju prošao čovjek ”sumnjivo ispeglane košulje” razgovor je naprasno prekinut. Ipak, na odlasku Milorad je nam je uspio uputiti još jednu rečenicu koja možda i najbolje sumira ovu tužnu priču o čovjeku i njegovoj sjekiri:
”Mnogo sam se nasekirao, bre.”

Razveseli nas klikom:

0 comments