”24 sata” objavile relevantnu vijest

Sreća u nesreći da 90% redovitih čitatelja taj dan nije kupilo novinu jer su iskoristili kupon za cjelodnevni izlet u Šurkovac gdje je proplakao kamen čije suze čudesno liječe besparicu objavljen u jučerašnjem broju.

ZAGREB – Najčitanije hrvatske dnevne novine, ”24 sata”, našle su se u krajnje neugodnoj situaciji ovih dana. Naime, nemarom glavnog urednika, 24. prošlog mjeseca u tiskanom izdanju na naslovnoj strani našla se vijest od izuzetne društvene i političke važnosti, a tiče se ekonomske politike hrvatske Vlade. Da sramota bude veća, osim na naslovnoj strani, vijest se nalazi na čak još tri stranice – drugoj, trećoj i četvrtoj, a o ozbiljnosti ovog propusta zorno svjedoči i činjenica kako je vijest o Severininoj trudnoći tek na šestoj strani, dok pomirba Ante i Simonice zauzima tek polovicu osme strane.

Uredništvo ”24 sata” pokušalo je hitno sanirati ovaj problem tako da je sporna naslovnica zamijenjena već u popodnevnom besplatnom izdanju koje su kolporteri, kao i obično, silom dijelili po zagrebačkim ulicama. Također, situaciju su pokušali ublažiti i priopćenjem kako ”niti jednoj od osoba koje su upitali za komentar spornih odluka Vlade njihov intelektualni aparat ne dozvoljava suvisao razgovor o temi. Nives Celzijus, poštar Joža, Milan Ivkošić, Josip Bozanić, Nina Badrić…”, nižu se opravdanja u priopćenju.

Ipak, šteta je već bila napravljena. Malograđanske birtije, u kojima je ”24 sata” omiljeno štivo, pune su uvreda na račun uredništva:

“Slučajno sam pogledao današnju naslovnicu i po gradu su već krenule glasine kako posuđujem iz Gradske knjižnice. Tužan sam i šokiran” – rekao nam je Josip Pavlović, konobar u drniškom kafiću “Rođo i Brajo”. Njegov kolega iz popodnevne smjene čak je u znak prosvjeda prolistao Jutarnji list, i to od početka prema kraju.

Uredništvo ”24 sata” poslalo je naposljetku i službenu ispriku koju prenosimo u cijelosti. ”Iskreno se ispričavamo svim čitateljima koju se greškom čitali o sadržajima bitnim za budućnost zemlje. Uredništvo obećava da se sličan propust više neće dogoditi, a Vi, cijenjeni čitatelji, možete već od sutra bezbrižno nastaviti gledati slike i čitati rečenicu koja ih prati.” Uredništvo Sprdexa doznaje da ”24 sata” sutra, kao ispriku čitateljima, donosi senzacionalnu vijest o tome kako je u Kratovskoj Steni kod Požege okoćeno tele s repom u dvije boje.

Uspomene na neka sretnija vremena ovih dnevnih novina pogledajte u nastavku

Razveseli nas klikom:

0 comments