Student u menzi u potpunosti odvojio pire krumpir od tanjura

Joža Cerovečki probudio se kao student, a zaspat će kao besmrtnik. Samo na Sprdexu čitajte o najvećem uspjehu nekog hrvatskog studenta u novijoj povijesti.

ZAGREB – Odavno je kameni pire krumpir sinonim za nekvalitetu studentske prehrane, a procjenjuje se da od posljedica konzumiranja ove nakupine križanca kamena i drva godišnje nestane oko 40.000 kutnjaka i sjekutića. No, iako su svakodnevno izloženi torturi pire krumpira, studenti su ipak populacija koja se smije i kada im je najteže te već desetljećima pokušavaju pronaći način kako da uspješno odvoje ovu nedefiniranu smjesu od loše opranog tanjura na kojem je poslužena. Pa, iako se čini lako, do sada to nikome nije uspjelo. Prema legendi starijih studenata raznih fakulteta, kasnih je sedamdesetih taj pothvat uspio nepoznatom studentu iz Budve, ali, nažalost, priča nije zabilježena te se danas više ne može znati gdje prestaje istina, a počinje predaja.

No, od današnjeg dana sumnje više nema. Već se skladaju pjesme, pišu knjige i bacaju grudnjaci pod prozor do sada nepoznatom Joži Cerovečkom iz Zaboka. Njemu je, naime, danas tokom ručka u studentskom domu na Savi pošlo za rukom ono o čemu svaki brucoš sanja:

”Od kada sam upisao Filozofski fakultet 2001. godine zamišljao sam ovaj trenutak. Baš nekidan me uhvatilo strašno malodušje i mislio sam da ću fakultet završiti kao potpuni anonimac. No, nekim čudom, danas sam se probudio na vrijeme da stignem u menzu prije zatvaranja u 16 sati i dogodilo se to što se dogodilo. Još sam u šoku, ne sjećam se detalja, jednostavno sam zamahnuo vilicom i čitavi pire bio je na njoj. Pretpostavljam da je tanjur bio mastan od ribe koju smo jeli prije Božića” – skroman je ovaj apsolvent bugarskog i filozofije.

Priču su potvrdili i mnogobrojni studenti koji su se našli na ručku, a o velikom događaju oglasila se uprava doma koja je počašćena činjenicom da su upravo oni zaslužni za izradu “tvrde i nejestive splačine sposobne da se u potpunosti odvoji od tanjura.” Iz uprave su također iskoristili ovu priliku da obavijeste studente da “kutija za pritužbe služi za ubacivanje pisanih pritužbi, a ne prave hrane”.

Čestitke Joži stižu sa svih strana svijeta, a posebno su uzbuđeni studenti Sjeverne Koreje u kojoj se svaki dan iščekuje prvo uspješno odvajanje pirea od poda s kojeg jedu.

Predsjednik Josipović odgodio je protokolarni posjet SAD-u kako bi se uvjerio u istinitost priče o odvajanju pirea od tanjura

Razveseli nas klikom:

0 comments