Studentice ekonomije koje su suspendirane zbog FB statusa za kaznu će tri ispita morati položiti učenjem

Tri djevojke koje su, objavili su svi hrvatski mediji, suspendirane zbog kritike na račun referade dobit će dodatnu kaznu, odlučilo je vodstvo zagrebačke ekonomije.

Iako su se djevojke pravdale kako nisu imale pojma da smo se pretvorili u Sjevernu Koreju preko noći i da nisu znale da se imena žena na referadi, pod prijetnjom suspenzije, ne smiju izgovarati uzalud, to nije bilo dovoljno da uvjeri čelnike ove robne kuć… ovaj fakulteta da umanje svoju kaznu.

Štoviše, kazna im je povećana i to drastično, kao primjer drugim studentima koji bi se usudili kritizirati rad svemoćne referade. Djevojke će, naime, stoji u odluci koju potpisuje voditeljica referade Jasminka Uhljebrka, tri ispita u sljedećem ispitnom roku morati položiti tradicionalnom i zastarjelom metodom – takozvanim učenjem.

„Djevojkama se zabranjuju standardi načini polaganja ispita davanjem kuverte ispod stola, a za kaznu ispit će morati dati takozvanim učenjem. Dakle, za prolaznu ocjenu biti će potrebno položiti gradivo, a ne tijelo, kako često znaju tražiti profesori na našim fakultetima“, stoji u priopćenju.

Ipak, u referadi ipak nisu ostali imuni na kritike djevojaka, te su odlučili malo izaći u susret studentima priznavši da se zaista nekada puno čeka u redu.

„Kao znak dobre volje odlučili smo da produžimo rad referade. Tako će od sljedećeg ponedjeljka referada raditi sat vremena duže, od 10 do podne. Skratili smo i vrijeme pauze koja će od ponedjeljka trajati samo od 10 i trideset do 11 i trideset“, zalog dobre volje pokazuju u referadi.

Razveseli nas klikom:

0 comments