Hrvatski zavod za zapošljavanje jubilarnog 400 tisućitog nezaposlenog nagrađuje poslom

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dosjetili su se da kolektivnu patnju mogu pretvoriti u zabavu za mase.

Jebem te živote, 399.999-ti!

ZAGREB – Iako nova hrvatska Vlada još od predizborne kampanje najavljuje kako će se obračunati s nezaposlenošću, do danas nisu poduzeti nikakvi značajniji koraci u tom smjeru. Ipak, da nešto pod hitno treba poduzeti svjesni su i u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje iz kojeg su jučer natuknuli kako barem jednom sretniku period između srednje škole i smrti, poznatiji kao doba nezaposlenosti, planiraju učiniti dostojnim življenja. O čemu je točno riječ saznali smo jutros kada je na web stranicama Zavoda osvanula osvanula sljedeća obavijest: ”Svjesni situacije u kojoj se nalazi naše gospodarstvo, odlučili smo u ovim teškim trenucima ponuditi malo nade u bolje sutra te 400 tisućitog nezaposlenog Hrvata nagrađujemo pravim pravcatim poslom.”

No, tu iznenađenjima nije kraj. Posao ovog sretnika bit će ni više ni manje nego u HEP-u koji je prošlog mjeseca zauzeo prvo mjesto najpoželjnijih kompanija za zapošljavanje, ponizivši tako i veliki Google koji je do sada slovio kao kompanija s najboljim radnim uvjetima na svijetu.

Naši analitičari izračunali su da bi, nastavi li se ovim tempom, 400 tisućiti nezaposleni mogao biti poznat već tokom ožujka ili najkasnije do sredine travnja. Prema još uvijek neslužbenim informacijama ovaj nacionalni junak trebao bi dobiti i Konzumov bon za hranu, Konzumov bon za benzin, pretplatu na Konzumovu mobilnu mrežu, Konzumovu naljepnicu za automobil i 100 dana plaćenog bolovanja.
Iako je ovaj potez Vlade izazvao nemalo oduševljenje neovisnih stručnjaka zaposlenih u Konzumu, Sprdexovi borci za istinu ipak strahuju od mogućeg kontraefekta. Naime, naši stručnjaci na terenu saznaju da su ljudi toliko oduševljeni ovom idejom da su neki odlučili dati otkaz samo kako bi okušali sreću na burzi:

“Pa to je odlična ideja. Taj posao bi zaista bio odmor od svakodnevnog stresa koji trenutno proživljavam. Neću prenagliti s odlukom, ali stvarno ću razmisliti o tome da pokušam tražiti povišicu na plaću koju ne primam i tako isprovocirati otkaz” – kaže nam Marko iz Gospića.

Ovom idejom su, naravno, oduševljeni i nezaposleni koji su već počeli smišljati ideje kako da naštimaju da upravo oni budu taj sretnik. Ništa manje nisu nezadovoljni ni na HRT-u gdje smo od jednog visokopozicioniranog novinara saznali da će sada biti puno lakše javljati o broju nezaposlenih. I ne samo da će biti lakše, nego se na tome planira i zaraditi tako što će se umjesto tradicionalnog sata koji odbrojava početak Dnevnika uvesti digitalni brojač nezaposlenih.

”Praktično je, ionako svake sekunde netko ostane bez posla, a imena 30-ak novo-nezaposlenih tokom uvodne špice bit će javno obznanjena. Znate kako je, kad nemaju čemu drugom, narod se voli veseliti tuđoj muci. Očekujemo znatan rast gledanosti” – stigao je iznenađujuće suvisao odgovor s Prisavlja.

 

 

FOTO: Cropix

Razveseli nas klikom:

0 comments