PRIJELOMNA VIJEST: Na Filozofskom fakultetu ukazao se papir za brisanje ruku

Uvođenju papira usprotivili su se i vlasnici knjižare u sklopu faksa, koja je na prodaji maramica za veliku i malu nuždu ostvarivala oko 80% ukupnog profita.

Uprava Fakulteta već je izdala priopćenje u kojem se ograđuje od štete nastale upotrebom tzv. brus papira za obavljanje nužde

ZAGREB – Iz dobro upućenih izvora s Filozofskog fakulteta u Zagrebu saznajemo da se u kasnim popodnevnim satima u nekim WC-ima na ukazao papir za brisanje ruku. Ovo je izazvalo šok i nevjericu među studentima kojima koji su s početkom ljetnog semestra dobili neočekivano sanitarno pojačanje.

“Studiram tu već 9 godina i do sada se nisam susrela s ničim sličnim. Ne znam što činiti s tim, kako ste rekli da se zove, papirom za brisanje ruku. Do sada sam ruke brisala o gaće i majicu. Ovo mi je potpuni šok” – kaže nam Marija P. 32-godišnja studentica anglistike i portugalskog.

Većina studenata već godinama ruke nakon pranja briše o vlastite odjevne predmete, što je zgodno i profesorima koji po vlažnosti odjeće mogu lako ustanoviti odlaze li studenti za vrijeme predavanja na WC ili na kratki pelinkovac u kafić u sklopu faksa.

Ovaj udar na nehigijenu komentirali su i čelni ljudi Filozofskog:
”Ma ta prokleta Europska unija zahtijeva uvođenje osnovnih higijenskih standarda. Mrak mi je pao na oči kada sam čuo da zaposlenicima i studentima treba osigurati stvari poput toaletnog papira. Još se oporavljamo od odluke o zabrani pušenja unutar zgrade Filozofskog, a sad još ovo. Ali ne brinite, kupljeni papir je najniže kvalitete. Jednoslojni. Samo jedna kapljica ga pretvara u odvratnu ljepljivu masu i ne vjerujem kako će njime biti obavljeno ijedno uspješno brisanje ruku.” – izjavio je dekan Damir Boras.

Uvođenje papira u zahode izazvalo je ideološke podjele među samim studentima. Jedna grupacija studenata oduševljena je ovim novitetom, piju na hektolitre vode i piva samo kako bi što češće odlazili na WC i halapljivo trošili papir. Također, oko 30% studenata već je na svojim Facebook profilima objavilo slike sebe i famoznog papira, a alternativna scena pomahnitala je za haljinama, kačketima i šalovima napravljenim od jednoslojnog papira.

S druge strane, poslovično buntovna grupacija studenata već najavljuje ”sanitarnu kontrarevoluciju”, a spominje se i blokada unisex WC-a u prizemlju zgrade, popularnog Smrdljivka. Nezadovoljni studenti već su krenuli u organizaciju prosvjeda, a, kako neslužbeno doznajemo, trodnevni prosvjedni skup odvijat će se pod parolom:

”Papir je za pisanje, a ne za brisanje”

Razveseli nas klikom:

0 comments