U zamjenu za novi kredit, Hrvatska će Njemačkoj dati 12 bodova na Eurosongu

Napokon prvi konkretni potezi nove Vlade!

"Nit' pornića ima, nit' bi njen pornić gledali, a ide na Eurosong. Ovo je zavjera" - izjavio je dugogodišnji član društva prijatelja Eurosonga "Klaudija Beni"

ZAGREB – Iako su mnogi mediji očekivali, a neki i priželjkivali da nova hrvatska vlast ostane bez planova za ekonomsko stabiliziranje, tome, čini se, nije tako. Iako je uragan “Jadranka” u samo dvije godine poharao Hrvatsku, što su najstariji usporedili sa provalom Osmanlija, nova vlast razvila je jednu potpuno novu taktiku kako se dodvoriti zapadnim centrima moći. Kako je poznato, unatoč brojnim ratovima, etničkim čišćenjima, genocidima i tome sličnim balkanskim sportovima, narodi Balkana, iako u međusobnoj mržnji, nikada do sada nisu okretali leđa jedni drugima na Eurosongu. Ipak, kako se čini, Hrvatska će ove godine napustiti takozvani Balkanski tabor.

I za to ima i više nego dobar razlog! Poznato je, naime, kako Europom vlada homoseksualni lobi koji već desetljećima o sudbinama svih nas odlučuje na najvećem godišnjem skupu kiča, neukusa i svjetskih moćnika – Eurosongu. Iako svjetski pederski lobi već tradicionalno pokušava pažnju dežurnih teoretičara zavjere preusmjeriti na smiješnu skupinu beskičmenjaka koja se okuplja u nizozemskom hotelu Bildeberg, jasno je kako za tragikomičnu paradu zvanu Eurosong nema nikakvog logičnog objašnjenja osim da se u tih par dana odlučuje o kolekcijama za jesen/zimu i gospodarskim politikama europskih država.

Bilo kako bilo, hrvatska Vlada konačno je shvatila kako ključ gospodarskog oporavka ne leži u razvitku ekonomskih strategija, već u dodvoravanju navodno nepostojećem homoseksualnom lobiju. Nakon dugog i iscrpnog vijećanja, odlučeno je kako 12 bodova na Eurosongu treba dati Njemačkoj. Iako je na sjednici Vlade bilo nekih dvojbi o tome je li očitije da je francuski predsjednik Sarkozy peder, ili njemačka kancelarka Merkel lezbijka, konačna odluka donešena je tako što je Vlada Njemačkoj i Francuskoj poslala službeni dopis s nogometnom loptom:

”Lijepa koža, fina završna obrada” – odgovorio je francuski predsjednik.

”Ja wohl!!! Tor! TOR! Ich habe gewinne! Deutschland ubber alles! Ich bin Angelaaaaaaaaaaaaaaaa!!!” – odgovorila je kancelarka i dileme više nije bilo.

“Neka se Srbi, Bosanci i Slovenci ne ljute. Dvanaest bodova Njemačkoj smatramo velikom prilikom za našu zemlju. Našim susjedima želimo svu sreću, a na kraju krajeva, još uvijek imaju Ruse, Grke i druge narode Balkana i slavenskog istoka” – izjavio je potpredsjednik hrvatske vlade za pitanja Eurosonga Radimir Čaćić.

Hrvati su, čini se, svjesni da nemaju što tražiti na Eurosongu. Slanje Nine Badrić sa pjesmom “Nebo” samo je potvrdilo teorije o izlasku iz ”Balkanskog tabora”. “Izgubit ćemo bodove Srba, Slovenaca, Bosanaca i Makedonaca, a ni bodove zapadnjaka sasvim sigurno nećemo dobiti. Možda je upravo naziv pjesme “Nebo” najbolji opis za ovu situaciju jer, zaista, Hrvatima na Eurosongu samo nebo može pomoći” – izjavio je jedan član društva ljubitelja Eurosonga “Klaudija Beni” koji je želio ostati anoniman “jer je ovo najveća Eurosong afera od odlaska Italije”.

Drugačije misli srpski ministar za Eurosong, Vuk Jeremić: “Ovo je nož u leđa. Žalimo za svim bodovima koje smo Hrvatima ikad dali. Pa imali smo dogovor! Što mislite, da bi bilo kome davali bodove za Mariju Magdalenu ili onog šumara Karana?” – bijesan je bio srpski ministar koji se našalio da bi rađe bodove sada dao Kosovu, nego Hrvatima.

Kako će izgledati ovogodišnji Eurosong, tek ostaje za vidjeti. Je li odbacivanje Eurosong bodova u zamjenu za rješenje gospodarskih i ekonomskih pitanja zemlje dobar potez pokazati će povijest. U našem terenskom ispitivanju, 75% od 40 000 ispitanih više bi voljelo vidjeti dobar nastup hrvatskog predstavnika nego gospodarsku stabilizaciju zemlje Kako će se sve razviti ostaje za vidjeti. Na nama je da čekamo, a hoće će Hrvatska profitirati ili ne, pokazati će “nebo”.

Razveseli nas klikom:

0 comments