Kerum: ”Vidili ste di je Hrvatsku dovelo 30 godina molitve sestara pustinjakinja, da san in pare samo da slučajno ne bi za mene molile”

”Neka mole za Srbiju ili da janjetina poskupi” dodao je popularni Žele.

SPLIT – Splitski gradonačelnik Željko Kerum krajem prošle godine odlučio je donirati 500.000 kuna katoličkom redu sestara anakoreta koji broji čak dvije članice te, eto ironije, sve i kad bi htjele fizički ne bi mogle oformiti red. Podsjećamo, anokorete (ili klanjateljice Presvete Euharistije) su osnovane davne 1982. godine i od tada svakodnevno barem osam sati dnevno provodu u molitvi za našu državu.

”Nismo molile devedesetih za vrijeme rata jer smo zbrinjavale ranjenike. No, čim je rat završio ponovno smo krenule s osmosatnim molitvama za Hrvatsku” kaže jedna od sestara koju smo za izjavu nagovorili tek kad smo joj objasnili da je Internet isto što i internat.

Pssst Neve! Reka san časnoj da moli da Šeks ne prdne za govornicon
Pssst Neve! Reka san časnoj da moli da Šeks ne prdne za govornicon

Koliko nas sjećanje služi, rat smo dobili, a događanja nakon njega nam baš i ne idu u prilog. U ovom trenutku bilo bi ipak pretjerano tvrditi da su anakorete krive za neuspjelu privatizaciju, Tuđmanovu opsesiju Croatiom ili čak izlog broj 3 u ”Kolu sreće”, no splitski gradonačelnik Željko Kerum naglašava kako opreza nikad dosta.

”Slušaj idijote. Ja nisan protiv molitve. Ja molin svaku večer. Ja nisan ni praznovjeran, pu dimnjačar, ali sad nisan u situaciji da se zajebajen. Ove dvi već 30 godina po osan sati mole za Hrvatsku. A nu nas! Javni dug raste ka kurac prid zoru, na vlasti komunjare, a u škole pederluk uvode. One su meni došle prije misec dana, kažu daj nam pare molit ćemo osan sati i za tebe, kažen ja bogati ljubin evo ti pare samo ne moli za mene. Moli za Mesića” u neformalnom razgovoru rekao nam je splitski gradonačelnik.

Do zaključenja članka sestre anakorete saznale su što je Internet i odbile su potvrditi istinitost Kerumove izjave. Nadamo se samo da neće moliti za internet jer s ovim brzinama downloada 30-ak godina nam neće biti dovoljno da dovršimo skidanje svih torrenata koje želimo.

Razveseli nas klikom:

0 comments