Istraživanje potvrdilo: paljenje cigarete ubrzava dolazak tramvaja

Nažalost, ista metoda ne djeluje u situacijama kada čekate na dolazak osobe ženskog spola.

Oko 99% populacije kineskog Xhiochusionchuchuxiana čine nezaposleni pušači

VELIKA BRITANIJA – Međunarodni tim znanstvenika s britanskog Oxforda danas je potvrdio teoriju u koju pušači sumnjaju već duži niz godina – paljenje cigarete na tramvajskoj stanici povećava šanse za dolaskom tramvaja ili autobusa za nevjerojatnih 100%.

Jedan od gradova u kojima je istraživanje provedeno bio je i Zagreb, a rezultati su, baš kao i u ostatku Europe, uistinu fascinantni. Istraživanje je provedeno na uzorku od 1000 ispitanika od kojih je, nakon 5 minuta čekanja tramvaja, njih 500 zapalilo cigaretu, dok preostalih 500 to nije učinilo. Prvoj grupi ispitanika tramvaj je u prosjeku stizao između prvog i drugog povlačenja dima, a ispitanici iz druge grupe još uvijek čekaju.

Iz hrvatskog Ministarstva zdravlja strahuju kako bi rezultati ove studije mogli podići postotak pušača među mladima s 92% na 95% te upozoravaju kako se rezultati ove studije odnose na dugogodišnje pušače, a vjerojatnost dolaska tramvaja varira ovisno o broju cigareta kojima korisnik raspolaže:

”Ako u kutiji imate još 15 cigareta, a novu palite iz čiste dosade, tramvaj možda uopće ne dođe. S druge strane, ako ste upravo saznali da ste ostali bez posla, žene, registracije na autu i to vam je posljednja cigareta u kutiji, tramvaj bi trebao biti tu u trenutku kad vatra iz upaljača dotakne cigaretu” – pojašnjava nam James Bentley, voditelj projekta.

Na rezultate ovog istraživanja reagirali su i iz udruge nepušača ”Dimove u dimnjake” koji tvrde kako je klasična metoda požurivanja javnog prijevoza, naginjanje na tračnice i nervozno pogledavanje u smjeru dolaska tramvaja, jednako efikasna kao i paljenje cigarete.

Ima li u tome istine?

”Ne budite smiješni” – odgovara gospodin Bentley, pali cigaretu i ulazi u autobus.

Razveseli nas klikom:

0 comments