Studentica za vrijeme učenja deset tisuća puta refreshala Facebookov newsfeed

Budući da se radilo tek o običnom kolokviju, za vrijeme ispitnih rokova vjerojatno nas očekuje nastavak ove priče.

Dženifer izbjegava kontakt sa skriptom dok joj se, zbog opjevane brzine interneta na ''Savi'', Facebook učitava po par minuta

SRAČINEC – Dženifer Milić, 23-godišnja studentica ekonomije iz malenog sela pokraj Svibovca Podravskog  ovog je vikenda, pripremajući se za kolokvij iz Kvantitativnih metoda u managementu, refreshala Facebook nevjerojatnih deset tisuća puta. Poznato je od ranije da je newsfeed najklikanija stvar na intenetu za vrijeme ispitnih rokova, ali do sada nitko nije bio toliko uporan niti da se približi ovoj magičnoj brojci.

Vaša repoterka posjetila je Dženifer u njenoj sobi u zagrebačkom domu Stjepan Radić, popularnoj Savi. Zatekli smo je kako nepomično gleda u monitor s upaljenim Facebookom dok joj je u krilu bila skripta.

“Da, za vrijeme svakog učenja volim refreshati stranicu, a nekad se čak i zapitam na koji su način studenti prije pojave Facebooka izbjegavali učenje” – govori nam ova skromna studentica koja priznaje da nakon desettisućitog refreshanja nije osjetila ništa posebno:

“Otvorila sam skriptu, izbrojala stranice te prolistala istu da vidim koliko ima slika, bibliografije i svega drugog što bi mi skratilo broj stranica koje trebam naučiti. Izvadila sam i marker. Sve je bilo spremno da počnem učiti. Kad sam tako dobro krenula odlučila sam se nagraditi s par minuta na Facebooku. Tada sam prvi put refreshala” – govori nam Dženifer koja je potom nakon svake pročitane rečenice odlazila na Facebook, a nekoliko puta je i pogledala u mobitel te ravnala zavjese na prozoru. Priznaje, jedino joj nedostaje barem mali hladnjak da se može za vrijeme učenja koji put dignuti i otići do njega, otvoriti vrata, vidjeti što ima unutra i zatvoriti. “Ipak, ne žalim se. I ovako imam dovoljno načina za ne učiti.”

Dženiferin dečko, tridesetdvogodišnji brucoš portugalskog i sinologije, oduševljen je Dženiferinim eskiviranjem učenja: “Imam trideset i dvije godine i tek sam brucoš. Eskiviram život i obaveze već 15 godina kako znam i umijem. Ipak, nikada nisam ovako uporno odbijao učiti klikajući refresh tipku.”

Dženiferini prijatelji podijeljeni su oko njenog malog podviga. Jedni su nas uvjeravali da je Dženifer već godinama najljenije biće na planeti tako da ovakav način gubljenja vremena nije nikakvo čudo, dok su drugi tvrdili da dangubi u Zagrebu i troši roditeljima teško stečene pare ne učeći i vucarajući se s klošarom sa Filozofskog.

Dženifer, što je za ovu priču najvažnije, ponosna je na svoj podvig. Kaže, svjesna je da će kolokvij pasti, ali bit će još kolokvija. Evo, baš idući tjedan ima jedan iz računovodstva te nam obećaje da će dan prije njega pokušati ići preko svog rekorda i refreshati stranicu Facebooka čak 15 000 puta.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments