Tri prijateljice na zajedničkoj kavi komunicirale isključivo preko komentara na Facebookov ”check in”

Još jednom je moderna tehnologija pobijedila  tradicionalni  način komunikacije, sve manje popularan – govor.

Iako višestoljetni stereotipi ženu tradicionalno opisuju kao lajavo biće, jutrošnji slučaj iz Biograda dovodi ovo pučko vjerovanje u veliku sumnju. Tri prijateljice iz Biograda, buduće brucošice zagrebačke i splitske ekonomije, jutros su sjele na kavu, baš kao što su napravile tisuću puta do sada.

-“O čemu ćemo danas pričati?”
-“Pojma nemam! A da staviš neki status pa možemo komentirati ljude koji ga lajkaju”

„Šta ćete vas tri“ pitao je Marko, 26-godišnji lokalni dečko i konobar u popularnom biogradskom Caffer baru „Exclusive“, koji se  čudio zašto mu jedna od njih, Jelena, ne odgovara na poruke u kojima je nagovara da pogledaju novog Batmana, iako konstanto stavlja nove statuse.

„Ma biće radila pa skroz zaboravila na poruku. Sad mi se baš lipo javila i nasmijala. Jesam i ja ponekad blesav. Konobar sam u popularnom kafiću. Što više ženama treba?“ samouvjereno nam prepričava Marko koji uopće nije tema ove priče.

Nakon što su djevojke naručile standardne kave, kratko su evocirale uspomene od vikenda kada su, za istim stolom gdje sada piju kave, malo pretjerale sa Johnny colama. Uspomena na pijanu subotu uvijek ih oraspoloži.

Vjerojatno bi kava bila tipična da jedna od njih, Jelena Mišić, nije zgrabila telefon i „nabacila“ check in: „Jelena Mišić is with Marija Marić i Mala Zanosna at Mjesto zločina :D”.

Nasmijavši se u bradu, natjerala je druge dvije sudionice da izvuku svoje mobitele i provjere što je toliko smiješno na FB newsfeedu. Sve tri odmah su stale komentirati šašavi check in, a pridružila im se i Mirela Bebić, četvrta prijateljica koja na kavi nije bila jer radi na štandu sa suvenirima kod jednog Albanca u centru Biograda. „Hahaa lapače, nemojte opet po whiskeyu, ahahaha“ napisala je Mirela te tako još više potpirila raspravu prijateljica koje za vrijeme cijelog trajanja kave nisu riječi uživo prozborile.

Veselom komentiranju se malo kasnije pridružio i Joko, Marijina simpatija, što je cijelu prepisku bacilo u neke druge vode i dalo joj puno veći značaj od onog prvotnog.

Djevojke su kave popile te napustile lokal u različito vrijeme. Pozdravile su se, naravno, preko komentara. „Moram ić. Čujemo se“ napisala je Jelena prva te se digla od stola. „Ok. Pusa. Čujemo se za plažu.“ odgovorila joj je Mala Zanosna, pravog imena Radojka Nelić, a njen je komentar lajkom potvrdila i Marija.

Razveseli nas klikom:

0 comments