Mastercard otkupio prava na korištenje riječi “neprocjenjivo” u Facebook statusima

Komentiranje subotnjeg izlaska s prijateljicama više nikada neće biti isto.

Votka juice petnaest kuna, cigarete dvadeset, izlazak sa starim prijama - nenaplativo novcem. Nula lajkova

SVIJET – “Otkad smo krenuli s usranim reklamama, svaki je kurac ljudima postao neprocjenjiv” urlao je nedavno Joachim Marx, predsjednik uprave Mastercarda, na skupu svjetskih moćnika u nizozemskom Bildenburgu. Sukladno svom međunarodnom ugledu, na skupu je sudjelovala i cijela redakcija Sprdexa. Iako vam nećemo otkrivati gdje smo odlučili da se sljedećih godina ratuje, dužni smo vas obavijestiti da sljedećih godina nećete živjeti niti malo bolje, pa se ne trebate oko toga opterećivati. Jedna od glavnih tema sastanka, nakon spletki sa Eurosonga, bili su Facebook statusi, a glavnu ulogu imala je uprava Mastercarda koja je uspjela isposlovati da dobije pravo na korištenje riječi “neprocjenjivo” u Facebook statusima.

Ova lijepa i dobra kompanija, koja nam već godinama omogućuje da se pravimo da imamo novaca i onda kada ga nemamo, dakle uvijek, posljednih je godina i sama u finacijskim problemima. “Riječ neprocjenjivo nitko više ne povezuje s nama, iako smo je mi, takoreć, izmislili. Jebo vas Facebook” govorio je gorespomenuti predsjednik uprave. Naposljetku je dogovoreno da se Mastercardu dodijele eksluzivna prava na korištenje ove riječi. Drugim riječima, ubuduće bi se statusi koji sadrže riječ “neprocjenjivo” trebali naplaćivati. Kako će to biti izvedeno, još se ne zna, ali pretpostavlja se da bi naplata bila fleksibilna, a ovisila bi o broju lajkova na pojedini status.

Ovom prijedlogu odmah su se usprotivili iz Sindikata duckface tinejđerica, kojima je velika većina vokabulara vezana upravo za riječ “neprocjenjivo”. “Ja stvarno neznam što bi pisala u statuse. Evo i danas sam bila u šopingu sa prijateljicom koju nisam vidjela više od tjedan dana. Naravno da sam odmah stavila “gornji dio badića – 120 kuna, ljetna majica otvorenih leđa – 200 kuna, ja i Marija na kavici – neprocjenjivo”. Dobila sam 48 lajkova. Kako ste rekli? Mastercard. Pojma nemam” govori nam Ivona iz Osijeka koja bi idući tjedan trebala započeti ljetovanje u Crikvenici i to statusom “Prženje na plaži – neprocjenjivo.””

Ivona bi tako samo ove godine, procjenjuje se, Mastercardu mogla priuštiti oko 200 tisuća kuna čistog dobitka.

”Odlazak u kino – 30kn, kupovina knjige – 150kn, nedostatak vokabulara i izražavanje osjećaja frazom iz reklame – neprocjenjivo” kratko su komentirali iz Mastercarda.

Razveseli nas klikom:

0 comments