Djevojka dobila samopouzdanje nakon što je na Facebooku vidjela sliku noćne lampe na kiši s porukom “Vjeruj u sebe”

Kolika je snaga pronađenog samopouzdanja najbolje govori Jelenin današnji status: “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

Jelena Kuršlija (18), maturantica iz Đurđevca mnoge je svoje prijatelje iznenadila današnjim suviše optimističnim komentarima i statusima koje je cijelo popodne pisala kako na svoj, tako i na zidove svojih kolegica iz razreda.

Mrgodna još od onog groznog trenutka kada je, za vrijeme ekskurzije na grčkom Zakintosu, njen ljubljeni Marko zabrijao sa „radodajkom“ Darijom iz jezične, Jelena odiše nesamopouzdanjem i pesimizmom koje najbolje pokazuje kroz stihove nekog pametnog Bosanca, Meše Selimovića.

„Takva je već pola godine. Cijeli joj se svijet srušio. Možete onda misliti kako sam sretna bila kada sam na tickeru vidjela da je lajkala profilnu sliku Jakova iz razreda koji joj se potajno sviđa, a pogotovo što mu je prva lajkala uopće“ čudi se Jelenina prijateljica Matea, femme fatale svih đurđevačkih maturanata i mokri san onih mlađih srednjoškolaca.

Ipak, za pravi komentar potrudili smo se pronaći samu Jelenu koja je bila sretna što nam može odgovoriti: „Jutro kao svako drugo.  Nedjelja tmurna i siva, rekao bi Joksimović. Taman sam mislila ponovo odgledati “Dva metra iznad neba” kad mi se pojavila slika sa snažnom porukom koja me potresla“. Jelena je, naime, zahvaljujući postu skrivenog junaka ove priče, admina grupe „Marsh iz mog života, prokleta ti ta ljepota“, vidjela snažnu poruku lampe u magli s porukom „Vjeruj u sebe! Ti si unikat, sve drugo su kopije“.

„Nešto se u meni tada prelomilo. Ne znam gdje su te slike s tako dubokim porukama bile sve ovo vrijeme, ali svim ljudima koji imaju nekih problema preporučila bi da pronađu neku takvu sliku“ oduševljena je Jelena.

Zahvaljujući dubokoj misli i svemiru koju je tu poruku prikazao na njenom zidu baš kad se mislila odlogirati, Jelena će sutra ponovo ponosno koračati hodnicima gimnazije  Ksaver Šandor Gjalski, neopterećena jesu li njeni prsti deblji od prosjeka, je li joj drob malo previše ispao u uskoj majici i što o njoj misli kurvetina Darija iz jezične.

Razveseli nas klikom:

0 comments