Nogometni komentatori bijesni: „Zbog pobjede Italije nismo mogli koristiti frazu o igri koju igraju svi, a pobjeđuju Nijemci“

Ovako je nesretnim komentatorima ostala samo floskula o Super Mariu, koja je nakon samo dvadesetak dana postala najbrže izlizanom nogometnom dosjetkom svih vremena. Hrvatima ostaje i raspravljanje o tome da je Hrvatska zapravo treća, pošto su Španjolska i Italija u finalu.

Nakon sukoba s vodstvima nogometnih saveza oko suđenja, UEFA se sada našla i pod neočekivanom paljbom nogometnih komentatora koji su bijesni zbog ispadanja Njemačke, na koje ih, kako nas uvjeravaju, nitko nije pripremio niti upozorio.

-Igore, koju si učenu riječ odlučio večeras učestalo ponavljati. - Drago, drago mi je što pitaš haha. Pošto mi svezak rječnika kojeg posjedujem završava na slovu "i", večerašnja učestala riječ biti će "intencija"

„Nemam ništa protiv talijanske reprezentacije, ali moram reći da sam bijesan na UEFA-u zbog poraza Njemačke. Ne toliko zbog samog poraza, koliko zbog činjenice da nas je poraz Njemačke uhvatio potpuno nespremne“ govori nam Raul Morando, komentator jedne privatne španjolske televizije. S njim se slaže i njegov francuski kolega koji u svom dugom životu, kako nam kaže, uz Drugi svjetski rat može nabrojati još samo tri ili četiri Njemačka poraza.

Glavna optužba prema UEFA-i ide na to što komentatore nitko nije upozorio na činjenicu da bi Nijemci mogli izgubiti utakmicu. Osim toga, kometatorima, kako sami priznaju, bolje odgovara pobjeda Njemačke za koju imaju veći raspon epiteta i hvalospjeva. Ipak, kažu, mogli su računati na pobjedu Italije, ali jednostavno „s tom opcijom nitko nije računao.“

Sinoć je na nizu televizijskih postaja nakon utakmice došlo do muka komentatora i sukomentatora. Negdje su se pravdali nepostojećim tehničkim problemima, dok su neki jednostavno priznali da su bez teksta. Zbog bezobrazne talijanske pobjede izostala je i ona slavna fraza o igri koju igraju dvadeset dva igrača, a u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci.

„E da. Još kako je izostala. A rezultat je baš bio idealan. 2-0 za Italiju. Nedostajao je samo preokret Njemačke u zadnjih 15 minuta. O kako bi ta fraza sjela. Ma sjedne svaki put. Najbolja je.“ govori nam Morgan Mathew, komentator s engleskog BBC-a koji mrzi Nijemce, ali ovakvu kvalitetnu frazu ne može propustiti.

Komentatorima diljem svijeta zasmetala je i činjenica što su se u drugom poluvremenu Talijani ispromašivali, a Nijemci nisu uspjeli na vrijeme zabiti, pa je pala u vodu i ona „tko ne zabije, primi“ jer, realno, gol u devedesetoj plus nije ostavio dovoljno prostora za preokret Njemačke. Tome na tragu je i izostanak komentara o tome kako je zapravo voditi 2-0 najgori mogući rezultat jer se momčad koja vodi poprilično opusti te lako primi tri gola, što su sinoć Talijani neobjašnjivo demantirali.

Željeli smo doći i do komentara Drage Ćosića, koji nam je bio nedostupan. Igora Štimca nismo ni pokušavali dobiti jer nemamo enciklopedijski rječnik i deset slobodnih sati da bi dešifrirali njegov komentar utakmice.

Razveseli nas klikom:

0 comments