Gledatelji odahnuli jer im tokom Olimpijade neće biti neugodno dok Blanka izvodi iritantni pobjednički ples

Nakon odustajanja Blanke Vlašić, bacanje diska je postalo sport broj 1 za koji Hrvate boli neka stvar.

Sprdexov prijedlog za novu karakterističnu proslavu i dizanje popularnosti

HRVATSKA – Olimpijada, koja za nekoliko dana počinje u Londonu, opet je u žižu zbivanja stavila sportove koji su ljudima bitni kao crno ispod nokta. Kao što je svima poznato, ovogodišnji skup u Londonu i jubilarni tisućiti napad na svjetski rekord, nažalost će morati propustiti perjanica hrvatske atletike – Blanka Vlašić.

Nakon što je odlučila da neće ići u London, Blanka je po prvi puta nakon 1998. godine održala konferenciju za medije na kojoj se nije rasplakala. Kako doznajemo, ovo je veoma razljutilo Blankinog glavnog sponzora, Studenu, koja 90% svojih plastičnih boca napuni upravo tokom Blankinih press konferencija.

No, osim ozljede i gubitka novca od sponzora, Blanka je tokom jučerašnjeg dana saznala i jednu prilično dobru vijest. Naime, na njenu adresu stiglo je sudsko rješenje u kojem je se u potpunosti oslobađa odgovornosti za štetu koju je tokom press konferencije 2006. godine pretrpjela jedna engleska TV postaja. Naime, kada je tokom presice suzama napunila kante ispod stola, one su se počele prelijevati po parketu te su potopile kamere i mikrofone jadne engleske TV ekipe. Šteta je procijenjena na četrdesetak tisuća kuna. Iako je novinarska ekipa iz Engleske rekla da će sudskim putem tražiti odštetu, ”to prema hrvatskim zakonima nije moguće jer su područja gdje se održavaju Blankine konferencije odavno proglašena pomorskim dobrom, a tu posjetitelji opremu nose na vlastitu odgovornost” u obrazloženju presude piše sudac Vrhovnog suda Marko Marinović.

Nesretni Englezi to nisu znali, ali sami su krivi što se nisu raspitali kod hrvatskih kolega koji već godinama na Blankine konferencije nose opremu za snimanje pod vodom.

No, vratimo se sad na početak priče. Poznato je da Blanka, baš kao i svako kompetitivno dijete u dobi između 5 i 8 godina, uspjeh nad svojim suparnicima slavi pobjedničkim plesom. Poslovično objektivni hrvatski sportski novinari često bi ovaj victory dance nazvali ”simpatičnom gestom”. Voljeli bi vidjeti Đokovića kako pleše svaki put kad osvoji poen protiv Čilića. Vrlo simpatično. Đokoviću, ako čitaš, učini to za nas.

Bilo kako bilo, čini se da ostatak Hrvatske proslavu uspješnog skoka plesom pred očima suparnica i ne doživljava baš kao ”simpatičnu gestu”. U Sprdexovoj anketi provedenoj na 140 tisuća ljudi, njih 97% izjavilo je kako su ”osjetili izrazito olakšanje jer im neće morati biti neugodno dok Blanka pleše nakon skoka”.

Joško Vlašić trenutno je nedostupan za komentare. Navodno odlučuje želi li kao demanti ovog teksta napisati roman od 5 ili 6 tomova.

Razveseli nas klikom:

0 comments