Kopali kumpire

A kud če nevolja nego na mene, a jebenti živote ima li u boga pravde za poštena ćovika. Išli jućer ja Biber, Bone i mali Biberov brat u babe mi kopat kumpire.  Nismo ni došli, a vidin ja uvatija se dida za glavu kad je vidija Bibera. Ti jarca magarca prošle godine kad je doša šinilo ga sunce, izvalilo se prase debelo nasri polja, satra sve kumpire. Doša posli ovaj susid Šarko govori babi dobar ti je ovaj dođe vadit kumpire i odma napravi pire za rućak ahahahahahahahahaha.

Ma lako za Bibera, doša i onaj jadni Bone, a u njemu brat bratu 30 kila žive vage, ka štap izgleda, naslonija se on na zid, došla baba gleda u njega i pita didu da kad je kupija novu motiku ahahahahahaha, a dva metra dalje stoji mali brat od Bibera, kaže baba nu kumpiretine bogareti Kane lipo ove godine rodilo ahahahahahahahaha.

Kad smo jon donili naoćale stala se ona krstit da di san jon doveja ove budaletine ka da jih je poplava izbacila. Odma jih ona prozvala šćaponja, buzdovan i kumpirko, kaže posli Biber da mu je dobar nadimak moga bi ga tetovirat na rame ahahahahahahahaha.

I ništa, ćeprkaju oni tako po zemlji a ja vadin kumpire, kad udrilo sunce oko neke ure došlo vrime za rućak. A kad smo posadili kumpire reka ja babi da san jon kupija posebnu vodu pa nek komad zemlje poliva samo sa ton vodon. Reka ja da je to pop blagoslovija, a ona se stala vatat za glavu da kako se ona nije toga sitila, nego se svake godine mora crvenit od muke kad Mare Šimina ispri crkve pokazuje svoje bovane od 20 kila.

A đavla, nisan ja donija blagoslovljene vode nego doveja cisternu viskija šta san dobija prošle godine u Radošiču kad san konja pritrča na dvista metara. Polivala to baba cilu godinu, ti jarca okrznija Biber slućajno jedan kumpir sa motikon nije prošlo dvi sekunde a onaj šćaponja Bone se srušija mrtav pijan u polje ahahahahahahahahaha. Gleda baba kumpire nešto jon ćudno mirišu, kažen ja to je od blagoslovljene vode, tako je Bog tija da mirišu. A u svakon kumpiru 5 kila vidin ja drago babi, odma ona spremila košaru za pokazat u nedilju posli mise.

I ništa, išli mi rućat reka ja babi da nan spremi malo onih blagoslovljenih kumpira. Iša meni dida pokazat komad zemlje šta je zajeba ovog jednog Milana komunjaru pa mu prid smrt na oporuku nadopisa da zemlju ostavlja njemu a ne dici ahahahahahahaha. Kad vraćamo se u kuču, ti jarca leži mali brat od Bibera isprid zdjele pomfrita ni živ ni mrtav. Kažemo mi babi da je biče popija rakije umisto vode. Iša Bone zvat hitnu, a nju skoro srce strefilo, samo se betežna dica u doktora vodaju kaže ona, biče su i tebe tako pa nu te sad ne triba ti ćaćkalica posli rućka moš zube ćistit sa prstima ahahahahahahaha.

Ma nismo se mi ni okrenili a baba več spremila dvi glavice luka, tri zrna papra i iščupala didu 20 dlaka iz brade. Gledamo mi šta radi a ona ni pet ni šest nego otvori malom usta i sve to saspe u njega. Pitamo mi šta če jon dlake, kaže ona ajde bogati dragog više su one alkohola posupale nego krpa u Zelinoj birtiji ahahahahahahaha a pita Bone da šta če jon luk i papar, a baba kaže bogareti nije svinja, to je da mu je lipše progutat ahahahahahahaha.

Moj sinko nije prošlo po ure budi se mali, kaže baba vidi ga ka novi a šćaponja bi ga u doktora vodija. I ništa, lipo mi rućali posli toga i otišli ča. Kad benti jarca zove sutra dida da če me satrat ka seljak maćku. Odnila baba one kumpire pokazat posli mise, svidilo se popu spremili oni odma u njega u župnon dvoru. Ti jarca kad su poćele padat isprid oltara, kaže dida da su iz bolnice rekli da in je nestalo umjetnih kukova ahahahahahahaha. A od ove jedne babetine unuka neka odvjetnica, kaže dida da če nas tužit. Ma kud če nevolja nego na nas reka san van odma, nije dida ni posadija ništa na onu zemlju šta je dobija a več če je morat prodat da babama kukove plati. E jebenti život kad je takav.

Razveseli nas klikom:

0 comments