Mladić priznao da je zasluženo izgubio utakmicu PES-a

Marku Nikšiću ovo je drugi veliki kiks u karijeri. Ne tako davne 2009. godine usred utakmice javio se djevojci na mobitel umjesto da ju je ostavio na licu mjesta.

Jedini ispravan način igranja PES-a

SPLIT– Dvadesetčetverogodišnji Marko Nikšić završio je na psihijatrijskom vještačenju nakon što je njegov prijatelj i kolega s faksa Luka Rimac prijavio nadležnim ustanovama Markovo čudno ponašanje za vrijeme partije virtualnog nogometa. O štetnosti video igara već se desetljećima vode rasprave. Osim onih nasilnih, u zadnje vrijeme sve češće su na meti stručnjaka i igre za više igrača koje, pokazuju najnovija istraživanja, u 92% slučajeva dovode do krvavih svađa, nasilnih obračuna i trajnog zahlađenja odnosa.

Upravo su dugogodišnje svađe oko titule lokalnog kralja PES-a (Pro Evolution Soccer ako si posljednjih dvadeset godina proveo u bunilu i neznanju ili igrajući FIFA-u) bile odlika prijateljstva dvaju protagonista ove priče. Iako PES igraju zajedno preko deset godina još nikada nije uspostavljen konsenzus o tome tko je bolji.

“To ne treba nikoga čuditi. Otkad smo počeli izdavati ovu igru, još nismo s terena dobili informacije da je netko priznao poraz” govori nam Hioito Nakamura, jedan od glavnih Konamijevih programera koji je već godinama pod zaštitom policije zbog bijesnih igrača koji upravo njega krive za kriminalno glupe golmane.

Tim više je splitski slučaj svojevrsni presedan koji bi u potpunosti mogao poljuljati ustaljena vjerovanja o tome kako na PES-u zapravo nema loših igrača, već su svi koji ga igraju najbolji.

Marko i Luka subotnje su poslijepodne kratili omiljenom igrom. U šestom satu igranja uslijedilo je  nešto što bi se u najmanju ruku moglo nazvati čudnim, ako ne i bolesnim.

5 valjanih razloga gubitka partije PES-a su:

”Pritisnuo sam, nije se primilo”, ”sam je uklizao”, ”japanski programeri”, ”retardirani golman” i ”kozmička nepravda”

“U početku je izgledao sasvim normalno. Psovao je kod svakog primljenog gola. Nakon promašene prilike grizao je gljivu od joysticka, skakao po sobi i urlikao na preplaćenu gamad iz Liverpoola. Čak je nekoliko puta ustao i pokazivao igraču kako je trebao udariti loptu. No, na kraju utakmice pružio mi je ruku i kratko rekao da sam bio bolji. Ne znam što ću sada, igranje PES-a mi ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo ako protivnik nakon poraza ne izgleda k’o vulkan pred eksploziju. Osobno sam bio 4 puta u bolnici zbog čira na želucu prouzrokovanom gubitkom partije PES-a i nisam loš čovjek ako takvu predanost očekujem i od svog protivnika” očajan je Luka.

Nesretni Marko trenutno je na psihijatriji. Doktori ispituju njegovo ponašanje i trenutne prognoze nisu dobre. Luka je siguran da je u potpunosti skrenuo, a neki uistinu bolesni umovi već šire glasine kako je viđen da igra FIFA-u.

Razveseli nas klikom:

0 comments