Osim novca i nakita, lopovi Kerumu otuđili pristojnost, kulturu dijaloga i vokabular

Nestala je i zlatna edicija pet svezaka velikog Vlaško- hrvatskog rječnika.

Iako je većina medija objavila da je iz Kerumove kuće drski provalnik odnio novac i nakit, iz povjerljivog izvora saznajemo da je šteta po splitskog gradonačelnika puno veća. Kako nam priča jedan poznanik Kerumovog mesara, gradonačelniku je u pljački odnesen bon ton pa se može očekivati kako će, do sada uvijek besprijekorne i odmjerene, izjave popularnog Zele ubuduće biti neotesane, gotovo bismo mogli reći, prostačke.

Nestalo je i jedino izdanje knjige “Urbani Jugoslaveni danas i kako ih prepoznati”

Drski su provalnici ukrali i cjelokupni Kerumov vokabular pa analitičari smatraju kako ubuduće splitski gradonačelnik u svojoj retorici više neće  koristiti učene francuske izraze niti se pozivati na svjetske filozofske klasike, već će koristiti puno manji fond riječi koje, ni tako jadne kakve jesu, neće biti točno korištene. Primjerice, izjavu „Pa da cijenjeni gospodine novinar, upravo sam Vam o tome govorio. Lijepo ste to poentirali“ od sada ćemo slušati u puno jednostavnijem formatu, a zvučati će „nega“.

U raspravi s kritičarima ubuduće, tako, nećemo više slušati rečenice tipa: „Molim vas lijepo da moju javnu djelatnost odvojite od mog privatnog života“, već će to zvučati više kao „ko mi takne familiju, gučak ću mu rukama iščupat’“.

Osim vokabulara i bon tona, Kerumu je ukraden i smisao za demokraciju. Ipak drski provalnici za kojima se traga nisu uspjeli naći Kerumov skriveni sef gdje čuva ogromne zalihe nepotizm, pa na tom planu i dalje možemo očekivati da će se Splitom obiteljski upravljati kao s guvnom u Kerumovu rodnom selu. Nepoznati lopovi nisu uspjeli pronaći ni sef gdje Kerum čuva svoj smisao za estetiku i lijepo pa ćemo, srećom, i dalje slušati o tridesetkilometarskom Isusu i fontanama zaslužnim Splićanima po gradonačelnikovu ukusu.

Također, tome na tragu je i Kerumovo shvaćanje Hajduka kao obiteljske smočnice koje je također ostalo skriveno od lopova pa će se Hrvati i dalje zabavljati nevoljama splitskog kluba.

Iako se u nekim medijima pojavila informacija da je iz kuće odnesena veća količina knjiga, to je demantirano od strane gradonačelnikova glasnogovornika koji tvrdi da Kerum nikakvih knjiga nema, već za potpalu koristi drveni ugljen.

Kako policija misli uhvatiti drske lopove još nije poznato, ali prema posljednjim podacima istražuju se slučajevi drskog ponašanja kao što je parkiranje skupocjenog automobila nasred ceste ili izrugivanja prometnom policajcu, u nadi da je osim novca i nakita, lopov pokupio i Kerumove manire.

Razveseli nas klikom:

0 comments