Premijer Milanović odlučio da svi ministri javno obznane lozinke e-maila

Za saznati potankosti raznih ugovora više nećete trebati čekati novinare da se dokopaju podataka, već ćete to moći učiniti izravno se spojivši na e-mail nekog ministra.

Nakon što svako dva sata nekome od Milanovićevih ministara u medije iscuri sadržaj nekog važnog maila, premijer je odlučio da tome stane na kraj. U svrhu boljeg komuniciranja Vlade s narodom, Milanović je odlučio da se riješi svakodnevne medijske hajke tako što će šifre ministara biti javno dostupne svima. Odlučio je to Milanović nakon što se sada i Čačićev mail našao na naslovnicama svih hrvatskih portala i novina. „Ovo nema smisla. Ako mailovi cure svakih deset minuta, moramo nekako pokušati držati novinare izvan toga. Pitao sam ministre je li moguće nekako promijeniti šifru ili barem nakon korištenja maila pritisnuti neku tipku kojom bi se s njega moglo odlogirati. Ali uvjerili su me da tako nešto nije još izmišljeno. Imali smo opciju da nastavimo ovom praksom, što nema smisla. Druga je opcija bila da jednostavno šifre maila objavimo narodu pa neka se sami spajaju i čitaju što ih zanima. Samo da to ne rade novinari.“ rekao nam je Milanović nakon što je jutros kontaktirao redakciju Sprdexa.

Haha, idem sa Zokijevog maila Radimiru poslat odluku o ostavci. Popizdit će Čačić kad vidi, haha.

Sukladno premijerovoj želji dužni smo vas obavijestiti da je šifra svakog ministra slijed brojeva od jedan do pet, dakle 12345, a prije toga je potrebno upisati korisničko ime što je [email protected]. Ovim potezom Milanović je uvjeren da će doći do bolje komunikacije ministara sa vlastitim izbornim tijelom. Naravno, ovakav slučaj je presedan u svijetu.

Prve reakcije došle su već poslijepodne. Razdragani građani ne da su samo čitali povjerljive spise o gradnji hidroelektrana, turističkoj sezoni, povećanju vanjskog duga i slično, nego su se i sami odvažili koristiti ministarske mailove. „Bog Ivana, Marija je. Javljam ti se sa Pusićkinog maila“ napisala je Ivana iz Žrnovnice prijateljici Mariji iz Vrgorca. Mail je naravno poslala na mail Milanke Opačić, ali prije toga je prijateljicu putem Facebooka obavijestila da provjeri mail ove ministrice.

Ipak, odmah se našlo onih koji su odlučili zloupotrijebiti povjerenje Vlade. Vlado iz Kaštel Kambelovca tako je svoj Facebook mail prebacio na mail ministra Bauka te je ovoga neugodno iznenadilo kada je dobio na desetke mailova o facebook notifikacijama i porukama.

Bilo je i zafrkanata kao što je Karlo iz Varaždina koji je sa Ostojićevog maila prijatelju poslao da se javi u najbližu policijsku postaju jer je uhvaćen kako vozi bicikl bez štitnika za koljena. Denis iz Senja prestravio je prijatelja kada mu je s Čačićevog maila poslao: „Idemo na plažu. Budi uz cestu. Kupim te za deset“.

Iz Vlade su apelirali da se ovo ne čini. Također su zamolili građane da ne pišu prostote jer članovi Europske komisije u Bruxellesu također imaju šifre pa da ne kažu kako smo mi Hrvati nekulturan narod.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments