Bivši nogometaš odlučio ne otvoriti kafić

 Navodno se nije mogao odlučit hoće li kafić nazvati Caffe bar “Kopačka” ili Bistro “U ofsajdu”.

HRVATSKA – Dejan Katović (36), bivši nogometaš brojnih klubova iz  Hrvatske, šokirao je sve svoje prijatelje, poznanike i bivše suigrače kada je nakon profesionalne karijere odlučio ne otvoriti kafić. Čuđenje je tim veće jer je ovaj stasiti centarfor još od početka karijere pričao o kafiću, a velik dio karijere je po kafićima i proveo.

Ključan trenutak Dejanove karijere utakmica je protiv Bosuta kada ga je, pričalo se, došao gledati brat od žene tadašnjeg Dinamovog skauta. “A ja večer prije skautira dvi gajbe pive kod Markana. Jebat ga” redovito je Dejan završavao priču o lošoj partiji koju je tu utakmicu pružio zbog čega nije prešao u tadašnju Croatiu, a potom u Barcelonu.

Dejan je karijeru započeo u ”NK Kamen Ivan Begovina” iz Ivan Begovine, da bi potom prešao u Mladost iz Gunje. U sezoni 98./99. odigrao je jednu utakmicu za NK Kamen Ingrad, što je ujedno i njegov najveći domašaj karijere. Spomenimo da je u igru ušao u 67. minuti kod rezultata 4-0 za Inker i zaradio žuti karton zbog simuliranja. Zbog neslaganja s upravom hrvatskog prvoligaša, Dejan prelazi u NK Mračaj iz Runovića gdje je četiri sezone bio najbolji strijelac kluba. Miljenik navijača, 2003. godine izazvao je pravu seosku revoluciju kada je prešao u Croatiju Zmijavci, iz susjednih Zmijavaca. Pošto je upravo tih dana župa Zmijavci izgradila za čak sedam metara veći zvonik od onog runovičke crkve, dovođenje Katovića bilo je točka na „i“ nadmoći Zmijavčana nad omraženim susjedima iz Runovića. Nakon toga, nekoliko godina igra za kninsku Dinaru, ali ne postiže značajnije rezultate.

Sve to vrijeme bio je uredan i redovit gost lokalnih kafića, bez obzira u kojem klubu igrao. Po šankovima ga pamte kao pristojnog gosta skoji rjeđe nije razbijao inventar nego što je. Neotvaranjem kafića najviše je pogođena njegova majka Katica s kojom živi u obiteljskoj kući u Mravincima.

„Ja sam se nadala da će on više otvorit’ tu gostionu, pa da će tamo pribacit’ sve ove slike koje je uokvirio iz svojih nogometaških dana. Znate, tijesno nam je tu u primaćoj sobi, a on je sve te svoje slike uokvirio. Jedva da su mi stale tri slike Gospe. Sliku pape Ivana Pavla nisam imala gdje stavit, a o ovom novom da vam ne govorim“ žali se osamdesetdvogodišnja Katica koja je ipak uspjela ugurati Tuđmanovu sliku između Dejanove legendarne proslave pobjede saltom protiv makarskog Zmaja i zajedničke fotografije sa utakmice NK Croatia Zagreb – NK Kamen Begovina, odigrane za petu godišnjicu osnutka lokalnog HDZ-a.

„Zaista šteta što Dejan neće otvoriti svoj kafić. A tako je dobrih priča tokom godina skupio, šteta što ih neće dijeliti sa svojim gostima. Haha, uvijek me nasmije njegova priča kada se kao junior zapio sa Srnom koji je baš na Dejanov nagovor popio bocu whiskeya sa njim prije utakmice i odigrao najbolju utakmicu ikad pa se prodao. I Dejanu je malo falilo“ govori Luka Sokolović, bivši Dejanov suigrač, a sada trener pionira tribunjske Mladosti.

Razveseli nas klikom:

0 comments