Par ostao skupa nakon što se nisu mogli dogovoriti kome će pripasti djeca, a kome zajednički Facebook profil

 Zajednički Facebook profili, tvrdi zdrav razum, iritantniji su od komaraca i noćnog pišanja skupa.

Mladi bračni par, Mirjana i Petar Buraković iz Zagreba, kako saznajemo od njihovih prijatelja, nakon višemjesečnih trzavica i svađi,naposljetku su odustali od razvoda te odlučili pokušati nastaviti sa zajedničkim životom. Iako su zadnjih mjeseci vrlo ružno jedno o drugom govorili, Mirjana i Petar sada tvrde da su ih viši interesi ostavili zajedno. Potaknuti pričom o jednom mladom paru koji je, umjesto razvoda nakon čak tri godine braka, uspio riješiti svoje probleme, pokucali smo na vrata njihova malog stana u zagrebačkim Utrinama. Krika djece odavala nam je da su možda upravo ona razlog nastavka zajedničkog života.

Mirjana i Petar uvijek su se voljeli uspoređivati sa Marshalom i Lili iz How i met your mother, ne znajući da je to vjerojatno jedini iritantniji par od njih samih.

“Odmah sam mu rekla da on uzme djecu, a da ja naslijedim pravo na profil. Mislila sam, pristat će, a ja bi djecu viđala vikendima. Preko tjedna su ionako stalno u školi pa ih ni ne vidim, a kad bi ih poželjela vidjeti otvorila bih jedan od 50 albuma na Facebooku. Al ne, nije pristao. Očito mu djeca nisu dovoljno draga” objašnjava nam Mirjana.

Naime, i jedno i drugo tvrdili su da upravo oni polažu pravo na Facebook profil koji su godinama zajedno izgrađivali. „Ideja je bila moja, kao i svi statusi. Najlakaniji status i slika moje su djelo“ tvrdi Petar koji odbija pomisao na izradu novog profila. Novog profila gnuša se i Mirjana koja, kako tvrdi, na ovom profilu ima više desetaka raznih albuma ”a s ovim našim brzinama interneta, trebalo bi mi još jedan propali brak dok to sve uploadam”.

Ovaj mladi bračni par vlasništvo nad profilom pokušao je razriješiti upitom njihovim Facebook prijateljima. ”Želite li da ovaj profil prijeđe u trajno vlasništvo Mirjane ili Petra?”. No, na ovaj status dobili su okruglih nula odgovora budući da su ih svi prijatelji kojima bi uopće bilo stalo stavili na hide još kad su tokom prve godine braka osam puta dnevno izvještavali ”je li mali Marko kakio žuto ili smeđe” priča nam jedan od virtualnih prijatelja koji je želio ostati anoniman.

Nakon nekoliko tjedana krvave borbe za vlasništvo nad profilom, Mirjana i Petar su pregledali preko 2000 zajedničkih slika i podsjetili se ljepših dana.
„Joj kako smo mladi i zaljubljeni, gdje je sve to nestalo?” pitala sam Petra, a on je kratko odgovorio kako ne mora nestati. Tada sam odlučila dati nam drugu šansu, a i puno je tu zajedničkih slika. Tko bi sve to rezao“ iskrena je Mirjana koja je pred neki dan stavila cover sliku sa njihovog vjenčanja i promijenila status iz „its complicated“ u „married“. Prijatelji koji su ih iz pristojnosti sada makli s hide liste sada strahuje da će par početi raditi na trećem djetetu ili ponovo početi uzgajati gerbere na balkonu kao u proljeće 2010. kada su i dobili 80 posto hideova na Facebooku.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments