U Konzumu zgroženi otkrićem da su liječnici podmićivani njihovim bonovima uhvaćeni: ”Sa svakom novom aferom promet nam opada za 10%”

”Prvo smo ostali bez isplate plaća državnim djelatnicima, a sad smo izgubili i liječnike. Ponekad se pitam je li važnija borba protiv korupcije ili najveći poslodavac u zemlji. Ovo nije ona vlast koju sam podmi… ovaj odabrao” izjavio je Ivica Todorić.

”Što je sljedeće? Možda ću dugove dobavljačima morati isplaćivati pravim novcem” pita se Ivica

KULMEROVI DVORI – Tmurni oblaci nadvili su se na najomraženijeg hrvatskog feudalca, stočara, poljoprivrednika, mobilnog operatera, uvoznika, izvoznika, poduzetnika, mljekara i hotelijera Ivicu Todorića. Naime, njegov koncern Agrokor pretrpio je drugi težak udarac ove godine. Nakon što je prije nekoliko mjeseci javnost, na krilima pomno inscenirane medijske hajke, sasvim neopravdano bila zgrožena činjenicom da se radnicima određenih državnih tvrtki isplata plaća vrši preko Konzumovih bonova, dobri gazda je šutio. I trpio. ”Činio sam ja i većih žrtava za svoju voljenu domovinu”, skroman kakav već je, priznao bi tek nakon koje čašice osamstogodišnjeg whiskeya viška u društvu najintimnijih prijatelja.

Pustio je tada da se država opeče na vlastitom primjeru, a svi mi vrlo dobro znamo što se dogodilo s Diokijem nakon što su se plaće radnicima prestale isplaćivati u Konzumovim bonovima. No, tko je tada mogao znati da će ga nakon samo nekoliko mjeseci dočekati novi veliki šok. U bezobzirnoj i sumanutoj borbi protiv korupcije vlast je, čini se, potpuno zaboravila na činjenicu da se u Hrvatskoj ni komarac ne može pokenjati, a da to bar na neki način ne utječe na sveprisutnog Todorića.

”Što je tim ljudima? Znaju li oni da sa svakom novom aferom naš promet opada za 10%. Što je sljedeće? Hoće li ovaj pomahnitali Linić izlajati da mi Crkva daje svu lovu od lemozine samo da im ne pokupujem sve crkve? Hoću li ući u sustav PDV-a? Pa zaboga, nastavi li se ovako morat ću brendirati marku K++. Pa K+ je već praktički zapakirano govno! Koju ću gospu stavljat u K++ ne želite ni pomisliti” gotovo neprepoznatljiv od bijesa bio je dobri gazda s Kulmerovih dvora.

Iz Vlade trenutno nemaju komentara, ali još i važnije, ni opravdanja za svirepi napad na najvećeg od svih Hrvata. Ne želimo trčati pred rudo, ali sada je već jasno da se nad Hrvatsku nije nadvila crna tmina, nego, prema riječima velikog vizionara Andrije Hebranga, crvena opasnost.

Razveseli nas klikom:

0 comments