U trenutcima dok je upozoravao na neimaštinu kardinalu Bozaniću izbio osip zbog jednog od 40 zlatnih prstena koje je nosio

Jasna stvar, dokaže li mu se alergija na zlato, kardinalu će iz preventivnih razloga biti zabranjeni posjeti Vatikanu.

Za kardinalovu kolekciju nakita navodno je najozbiljnije zagrizao Snoop Dog

KAPTOL – Bilo je to badnje jutro kao i svako drugo u karijeri kardinala Bozanića. Budući da ga je u 8 sati čekalo snimanje tradicionalne božićne poruke građanima Hrvatske, kardinal je ustao u 6 i ušao u svoju walk-in kutijicu za nakit, javlja nam naš izvor s Kaptola.

”Da, neki ljudi imaju walk-in ormar, kardinal ima walk-in kutijicu za nakit. Bilo je nepraktično svo ono prstenje, lančiće i narukvice držati u običnoj kutijici. Ako ste mislili da se kabeli od slušalica brzo zamrse, očito nikad niste na isto mjesto stavili 120 lančića 24-karatnog zlata. Siroti čovjek bi znao ustajati u 4 sata samo da se pripremi za odlazak u trgovinu. Možete misliti što se događalo kad bi se odlučio malo bolje nakititi za televiziju” kaže nam naš izvor.

Nakon što je vaga pokazala desetak kilograma više nego u trenutku kad se probudio, kardinal je zaključio proces kićenja plemenitim metalima i zaputio se u HRT-ov studio.

”Haha, otkad su postavili detektor metala na ulazu u zgradu uvijek se lijepo nasmijemo. Jednom je detektor toliko pištao da je zvučalo kao da Slavko Linić drži govor u Saboru, hahaha” kaže naš izvor i nastavlja:

”No, brzo smo se uozbiljili. Baš dok je govorio o posvemašnjoj neimaštini i krizi kardinalu je počeo naticati prst desne ruke. Odmah smo pomislili na najgore. Alergija na zlato! U samo par trenutaka prst je bio veličine kranjske kobasice koju čitavog ovog tjedna po akcijskim cijenama možete kupiti u super i maxi Konzumu koji rade do 21 sat na Badnjak i do 14 sati na Božić.”

Na naše pitanje koliko će, ako se uistinu potvrde najcrnje prognoze, ova alergija utjecati na kardinalovu karijeru u Crkvi naš izvor samo nevoljko klima glavom:

”Ne pitajte ništa. Za početak, Vatikan će od sada moći gledati samo na televiziji, a zbog opasnosti po život zabranjen mu je i pristup u 80% sakralnih objekata u zemlji. Sreća Božja pa smo biskupsku palaču optočili oniksom, a ne zlatom pa se tu slobodno kreće. Ovo je jedna od najtežih ozljeda u karijeri visokih crkvenih dužnosnika koju sam ikad vidio” zaključuje naš izvor.

Razveseli nas klikom:

0 comments