Nakon sto je čuo za presudu Čačiću, Zoran Milanović viđen kako u tattoo centru tetovira tlocrt zatvora

Iako političari često koriste filmske klasike da bi predočili svoje ideje, njihova realizacija sličnija je hrvatskim humorističnim serijama. S tom razlikom da se na hrvatske humoristične serije narod nikad ne smije, dok redovito plače zbog poteza političara.

Da političari vode države po savjetima i uputama iz filmova poznato je od davnih dana. Oba Sanaderova mandata neodoljivo podsjećaju na sva tri nastavka Kuma. Jadranka Kosor je, u svojim besmislenim govorima, u nekoliko navrata citirala Scarlett O’Haru, a za Jadrankinu Hrvatsku se također moglo reći da je prohujala tko zna s čim sve.  Tako bi, vjerojatno, da hrvatske političare svih stranaka pitate za najbolji film, većina njih odgovorila da je to Armagedon, barem ako je suditi prema tome kako su vodili, vode ili će voditi državu. Odmak od usporedbe situacije u Hrvatskoj s filmovima napravio je Zoran Milanović koji već duže vrijeme mjesto s filmovima, koketira sa serijama, barem onda kada ne koketira s Biblijom.

Milanović predstavlja plan za vađenje Čačića iz zatvora.

Ipak, da je Milanović otišao predaleko moglo se naslutiti danas kada je uhvaćen kako se tetovira preko cijelog tijela. „Ma sasvim je slučajno to zatvor gdje će Čačić služiti kaznu. Odabrao sam ga zbog dobre arhitekture, nikako zbog Čačića“ počinje Milanović te nastavlja „Kakva izvrsna serija. Baš gledam treću sezonu. Molim novinare da mi ne govore što je dalje, rekao sam Bauku da mi skine, ups, naruči seriju do kraja.“

Milanović je s gnušanjem odbacio tvrdnje da će, kao u seriji, uči u zatvor te uz pomoć mape izbaviti Čačića iz zatvora. „S gnušanjem odbacujem te tvrdnje. Iako je prva sezona nevjerojatna“ bio je jasan premijer.

Ipak, kao i političarima inače, malo mu je tko povjerovao. Javnost se pita kako to Milanović tek sad zna za Prison Break iako je, naprimjer, mogao tetovirati Remetinec još kad je Sanader bio u pritvoru.

Šef oporbe, Tomislav Karamarko, bio je zgrožen činjenicom da se politika svela na gledanje serija i filmova. „Jedini film koji priznajem je Četverored Jakova Sedlara, iako malo zamjeram što je navedeno da su partizani pobili samo milijardu Hrvata“ uspio je još jednom nevjerojatno povezati naizgled nespojive stvari Karamarko. Jadranka Kosor bila je sretna što napokon neko i nju pita za mišljenje: „Ne, ne volim tetovaže, barem one izvanjske. Unutrašnje tetovaže su mi draže. Meni je već godinama Tuđman tetoviran na sred srca.“

Razveseli nas klikom:

0 comments