Facebook intelektualac koji je čitavu godinu marljivo čestitao muslimanske blagdane razočaran brojem čestitki za Božić

”Bajram šerif mubarek olsun” napisao je toliko puta da više ni ne mora provjeravati na googleu kako se točno taj izraz piše.

ZAGREB – Nikica Petrović je 23-godišnji student medicine koji svoja liberalna uvjerenja i intelekt ne propušta potvrditi čestitanjem svakog bajrama, hanuke, Muhamedova zlatnog prdca itd. ”Nevažno što je, glavno da je druga religija” reći će nam on u neformalnom razgovoru, a mi ćemo to objaviti jer, da vam iskreno kažemo, baš nam se nekako ne sviđa taj Nikica.

”Ne znam je li to do mene, ali čovječe izgleda mi kao da je taj bajram barem dva puta mjesečno. Jebote, svako dva tjedna vidim bajram šerif merif kerif ili kako se već kaže na nečijem statusu. Nikica je najgori, ove godine je čestitao Kwanzaau svima koji slave. Kwanzaau!” priča nam Nikičin kolega s fakulteta.

Iako je čitavu proteklu godinu marljivo čestitao sve što se čestitati dalo, ovaj Facebook intelektualac ostao je neugodno iznenađen kad ga je na božićno jutro dočekala tek jedna notifikacija. I to ona da je tagiran na božićnom drvcu zajedno s još pola zemaljske kugle, što će u Švedskoj uskoro postati jedan od opravdanih i nekažnjivih razloga za ubojstvo druge osobe.

”Ne znam, u početku sam pomislio da moji muslimanski prijatelji još spavaju, ali znam kvragu da se oni dižu zajedno sa suncem. Do podneva mi nije pristigla niti jedna jedina čestitka i tada sam ugasio Facebook i shvatio da nemam prijatelja” priča nam Nikica.

Ovog studenta medicine najviše je pogodila ne-čestitka njegovog kolege Ridwana iz Indije kojeg su profesori i većina studenata šikanirali zbog specifičnog tjelesnog mirisa, da se izrazimo Nikičinim riječima, odnosno zbog nesnosnog smrada, da se izrazimo riječima studenata. Točnije, smrada kao da se čitava Indija popišala u ustajali dio Gangesa u koji se ulijeva kanalizacija iz Černobila, kako je to napisao profesor Jakovčić u objašnjenju zašto Ridwanu nije dozvolio pristupanje usmenom ispitu.

Zbog svojih liberalnih uvjerenja Nikica nije osjećao miris svog indijskog kolege te je uvijek sjedio do njega na predavanjima, a jedini mu je čestitao i Janmaštmani, Kršnin rođendan.

”Za mene je on mrtav, ja ni ne slavim Božić, ali to je stvar principa. Žumanjak smrdljivi” za kraj nam je rekao iritantni Nikica.

Toliko nas je sram što nam je ovako loša pošalica uopće pala napamet da je jedina adekvatna kazna njeno javno objavljivanje

Razveseli nas klikom:

0 comments