Nogometna Europa spremna za prvu utakmicu Lige prvaka sa više igrača nego gledatelja

 Naravno, postoji velika vjerojatnost da ovo bude i utakmica sa više golova nego navijača.

Iako se Dinamo igrama nije iskazao u protekle dvije sezone Lige prvaka, zlobno bi bilo reči da zagrebački klub nije ostavio traga.Štoviše, malo je klubova koji se mogu pohvaliti takvim učinkom u ovom natjecanju, makar taj učinak bio krajnje negativan. Barem na prvi pogled. Jer, recimo, svaki iole veći zaljubljenik u nogomet sjetit će se svih pobjednika Lige prvaka unatrag deset godina. Kod drugog finalista dobar dio već će otpasti. Polufinalista će se rijetko tko sjetiti. Koliko je samo klubova ispod ovih na vrhu koji su tu proparadirali. Možete se možda sjetiti imena, ali učinka se sigurno nećete sjetiti. Dakle, rezimirajmo, pobjednici se pamte. Sa druge strane, priznat ćete, mediokriteti se ne pamte. Samo najveći pobjednici i najveći gubitnici. Nekad samo ovo drugo.

Kompjuterska simulacija izgleda dijela tribina kada bi na njima bili ljudi.

Sjetit ćete se plivačke utvrde sa Olimpijade 2000. kada je  plivač Ekvatorijalne Gvineje muku mučio da se ne utopi u olimpijskom bazenu. Sada kada ste ga se sjetili, možete li se sjetiti tko je bio pobjednik te utrke. Ne možete, naravno.

U ovom kontekstu, Dinamo treba promatrati isključivo kao spomenutog plivača. Majstorijama Barceloninih vanzemaljaca svijet se divi godinama, ali molit ću lijepo, ni najzlatnija generacija nije oborila ni u pola rekorda koliko su Dinamovi pastiri u samo dvije sezone. Ukoliko večeras nekim čudom ne dođe 10 000 gledatelja, Dinamo obara i rekord sa najlošijom ukupnom posjetom. Pošto su jučer do podne prodane dvije karte, čistom matematikom dolazimo do dvadeset prodanih karata do večeras što će ovaj antispektakl učiniti prvom utakmicom u povijesti na kojoj je bilo manje gledatelja nego igrača.

“Stanite malo, majku vam vašu. To su laži i obmane” urlao je Zdravko Mamić iznerviran mogućim ovakvim scenarijem. “Godine 1957. na stadionu Metalplasta u Necvijeću u šesnaestini finala kupa Opštine Trebinje istok susret između Fudbalskog kluba Pijavica iz Pijavice i Ustanika iz Podosoja pratilo je 12 gledatelja” urlao je Zdravko Mamić. Ipak, kako saznajemo iz UEFE, spomenuta utakmcia se ne računa kao službena. A sve i da se računa, veliko je pitanje hoće li Dinamo srušiti i ovu brojku od 12 gledatelja utakmice istočnotrebinjskog kupa, koje je, ako se ne sjećate, završilo rezultatom 3:1 u korist Pijavice.

Razveseli nas klikom:

0 comments