Revitalizacija otoka: Remetinački zatvor seli na neki od otoka u cilju povećanja broja stanovništva

Suočeni sa brojnim poražavajućim statistikama te prosvjedima rijetkih stanovnika hrvatskih otoka u zimskim mjesecima, Vlada Republike Hrvatske je došla na zaista originalnu ideju kako trajno povećati broj stanovnika na nekom od hrvatskih otoka.

Goli otok- komunisti su znali kako vratiti život na otoke.

Kako saznajemo od našeg izvora u popularnom zatvoru, cijeli Remetinec, tj. njegovi stanari će biti prebačeni na jedan, za sada nepoznati hrvatski otok.
Ne samo da će se za nekoliko stotina i tisuća povećati populacija stanovništva, već će to djelovati pozitivno i na nekoliko drugih problematičnih aspekata našeg društva, pogotovo na naš turizam.

Naime u ljetnim mjesecima kada su otoci najviše posjećeni turistima će biti dopušteno da se za odgovarajuću cijenu fotografiraju s nekim od naših bivših političara. Dok će se licitacijom određivati cijena za savjete, bilješke i knjige samih zatvorenika naziva: Kako u dvije godine od vozača kamiona postati milijarder… Analitičari već predviđaju da će se u periodu od 9 godina koliko će Sanader još biti u zatvoru zaraditi da se vrati polovica dijela duga MMF-u, tj. sav novac koji je nestao za vrijeme vladavine istoga.

Otočani se već vesele povečavanju zaposlenosti, naime dolaskom zatvorenika u neka mjesta zaposlenost bi se povećala i do 300%, sa 5 na 20 radnika. Tako vjerovatno u uži izbor će ipak ući otoci s više stanovnika od prosječne stambene zgrade, kao Brač, Hvar, Korčula i Krk.

Osim tih prednosti otok očekuju i mnoge druge dosad neviđene pogodnosti.
Naime, otočani će dobiti i svoje prvo kazalište.  U krugu zatvora će se svakodnevno izvoditi predstave nalik na onima u hrvatskom Saboru i to od strane originalnih glumaca, nekoć saborskih zastupnika.
U ljetnim mjesecima karte za predstavu bi mogle doseći vrtoglavi iznos.

A starije stanovništvo (koje čini 90% zimske populacije otoka) se posebno veseli najavljenoj mogućnosti svakodnevnog posjeta zatvorskoj ambulanti.
Naime ambulanta opće prakse na prosječnom hrvatskom otoku (ako uopće tamo postoji) radi svakim danom od 09-12, osim vikendom, praznikom, te kada puše jugo, bura i levant.

Iz sigurnosnog aspekta zatvor na otoku bi bio sigurniji i od onoga na Alcatrazu.
Ponajviše zbog toga što mogućnost bijega na kopno bi ovisila o  jednom trajektu dnevno, ili jednom tjedno, a svaki novi putnik je događaj dana što za otočane što za mornare na brodu.

Točno ime sretnog otoka biti će određeno nagradnom igrom: Udomite i vi svog predsjednika.”

Tekst poslao Davor Bobanac

Razveseli nas klikom:

0 comments