Ulični neredi u Sloveniji potaknuli Hrvate na masovne prosvjede preko Facebooka

Ovime je konačno otklonjena svaka stigma o Hrvatima kao o narodu koji šuti i trpi.

HRVATSKA – Val krvavih uličnih prosvjeda koji je zahvatio Sloveniju, prelio se i preko Mure, kako se čini. Prema prvim izvještajima s raznih foruma i Facebook grupa, Hrvatska je probuđena. Broj brutalno agresivnih socijalno osjetljivih komentara protiv sadašnje i bivše garniture političara na vlasti zadnja dva dana bilježi znatan porast.

“E joj, ma zamisli ti ovog Linića. Joj, pa svi su ti političari lopovi. Milanoviću, hvataj ovo. Kad lupim po enteru serveri će se zatresti”

„Inače, za običnih dana, broj politički intoniranih komentara kreće se otprilike na oko šest promila (šest političkih komentara na tisuću komentara, op. a.). Prekjučer se ta brojka popela na 18 promila, a rano večeras svaki deseti Facebook komentar pozivao je na rušenje vlasti ili barem javni linč nasumično odabranog političara. zanimljivo, zbog navale političkih komentara po prvi put iz TOP 5 najčešćih objava na Facebooku ispale su slike svakog iole objeda kojeg je vlasnik profila pojeo.

Slično je i s forumima“ uzbuđeno nam govori Pavle Brkić, jedan od prvih hrvatskih Internet aktivista koji se proslavio još 1997. godine kada je, za razliku od 100 000 ljudi koji su izašli na Trg bana Jelačića prosvjedovati protiv gašenja ”stojedinice”, on ostao kući i pisao uvredljive političke komentare na oba postojeća web sitea.

„Uh kakve sam komentare pisao. Budale se smrzavaju na ulici u stalnom strahu od policije i manjka wc-a. A ja širim revoluciju iz fotelje. I igram managera usput“ sjetan je vizionar Pavle koji ipak kaže da se nije nadao da će apsolutno svi postati revolucionari iz fotelje.

Iako neki tvrde da činjenica da nitko ne izlazi na ulicu zabrinjava, mnogobrojni forumski Che Guevare nikako se ne slažu s time. „Pa što je vama ljudi. Nismo u Srednjem vijeku da vlast rušimo palicama. Pa što bi trebao – izaći na ulicu pa da me policija ispendreka. Kakva korist od mrtvog revolucionara? A i nije baš vrijeme za na ulicu. Pogledajte temperature. Za kompjuterom sam puno aktivniji. Hasta la victoria siempre. DOLJE VLADA.“ napisao je forumaš pod imenom Cro Guevara, autor preko četrdeset internet peticija.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments