Messi: “Kao dijete maštao sam da igram utakmicu proslave povodom ulaska Hrvatske u EU. Hvala vam na prilici.”

Informacije uvijek dežurnih udbaša da će Messi i Argentina igrati sve prijateljske utakmice za koje im se plati tražena cijena demantirao je sam Messi izjavom da je bio spreman osobno iskeširati novac HNS-u: “Ako će HNS meni platiti, još bolje. Iako ne znam zašto.”

CROENOS AIRES – Rijetko se dogodi da prođe mjesec dana da se iz emigracije ne javi neki rodoljub čiji su preci Kolumba dočekali u Americi, ili gdje god, kojemu srce krvari za Domovinom u kojoj nikada nije živio. Bude tu svakavih dobročinitelja. Jedan bi kupio brodogradilišta, drugi Hajduka, a treći se jave tek kako bi podučili nas Hrvate da su nam političari pokvareni i da je u Urugvaju sve puno bolje. Četvrti pak sanjaju o Hrvatskoj kao Endehaziji, mitskoj zemlji smještenoj između Međuzemlja i Westerosa u kojoj živi Poglavnik, ne žive Srbi, a hrvatski se priča bez padeža i isključivo u infinitivu.

Messi sa suigračima iz reprezentacije slavi nakon što su saznali da postoji šansa da bi mogli igrati prijateljsku utakmicu na Maksimiru

Ipak, ni domicilni domoljubi ne ostaju dužni. Još nije zabilježeno da se neki južnoamerikanac proslavio, a da mu u roku od mjesec dana patriotski nastrojeni novinari nisu iskopali rođake u 88 koljenu koji žive u Hrvatskoj. Zbog nacionalnosti “Otimačice” Gabriele Spanic umalo je izbio diplomatski rat s Venezuelom, Maradona, u trenucima dok ovo čitate, vjerojatno razmišlja što sad rade njegovi daleki rođaci s Korčule. Koliko je studenata koji iz argentinskih provincija odu studirati u Buenos Aires, pa umjesto gaučoskih balada pijani urlaju “Croatio iz duše te ljubim”, sam Bog zna.

Upravo stoga veseli vijest da će se u lipnju održati prijateljska nogometna utakmica između Hrvatske i Rezervne Hrvatske, ponegdje poznate i kao Argentina. Utakmica će, naravno, biti masno plaćena, ali to ne treba gledati čisto iz financijskog aspekta, već kao proslavu hrvatskog ulaska u Europsku uniju. “Baš tada sam imao dogovorenu proslavu pet godina mature, ali otkazao sam. Pa što je vama ljudi. Proslava hrvatskog ulaska u EU je nešto što svako argentinsko dijete sanja. Ako mogu zaraditi koji milijun, još bolje. Iako je to nebitno. Hvala Šukeru” vidno raspoložen je bio Leo Messi koji, zamolio nas je da ovo ne napišemo, potajno mašta da mu Šuker pokloni dres sa svojim imenom.

Iako su se po Internetu već pojavili dežurni kritičari koji smatraju da bi otvaranje par tisuća radnih mjesta bilo najbolja proslava ulaska u Uniju, takvi ne trebaju zabrinjavati. Oko lokacije odigravanja utakmice još se premišlja između Maksimira i Poljuda, ali najvjerojatnije je da će to ipak biti Maksimir. Naime, u HNS-u smatraju da bi Poljud bio izvrsna lokacija gdje bi se mogle skupo prodati ulaznice mnogobrojnim turistima. To bi, kako oni tvrde, bio pravi potez u svakom smislu, a to je upravo ono što u HNS-u već godinama izbjegavaju učiniti.

Razveseli nas klikom:

0 comments