Zaposlenica u državnoj firmi kasnila na pauzu tri minute

Posljednji slučaj radnika koji je zakasnio otići na pauzu dogodio se davne 1968. godine, a štampa u cijeloj Jugoslaviji budno je pratila rasplet tog neskvakidašnjeg događaja.

Zaposlenica središnjice Hrvatskih voda za Bjelovarsko- bilogorsku županiju, Vlatka Karačić, dolaskom na posao nije ni slutila da će uskoro postati predmet poruge, u prvom redu kolega, a zatim i cijele Hrvatske.

Jednom je Vlatka osam sati rušila rekord Petra iz kadrovske na opće odobravanje svjetine u redu.

„Došla je nešto prije deset sati. Radno vrijeme nam je od sedam, a ona dolazi oko osam. Ja dođem desetak minuta ranije, pa svima prigovaram kako mnogo kasne i kako sam ja tu od sedam. Molim vas nemojte ovo staviti u tekst. Vlatka je danas došla oko deset pravdajući se neprohodnim cestama. Odličan potez, pomislila sam. Mogla bih ga i sama nekada iskoristiti“ o početku radnog dana govori nam R.K (podaci poznati redakciji) koja nam je sve ovo i dojavila.

„U 11 sati, kada nam je pauza, već smo sjedili u kafiću nasuprot posla. Iako smo se okupili već u deset do jedanaest, Vlatke nije bilo. Kada je kazaljka bila na jedanaest već je postalo sumnjvo“ govori Jozo Gašpar, kolega iz kadrovske i brat od šefa voznog parka županijskog Vodovoda.

Kako sa ovakvim nečim simpatični radnici, mahom rođaci, ove ispostave Hrvatskih voda, odmah su pomislili na najgore. Anita, glavna koordinatorica čistačica, predložila je odmah da pozovu hitnu i policiju. Portir Dušan smatrao je da bi netko trebao otići provjeriti, ali nitko nije bio na čisto je li uopće teoretski moguće uči na posao za vrijeme pauze. Drama je trajala tri minute kada se nes(p)retna Vlatka pojavila na vratima i rekla da zbog jutrošnjeg kašnjenja nije na vrijeme stigla nahraniti kokoše na Farmvilleu što je upravo učinila, što je bio uzrok kašnjenja.

Posljednji ovakav slučaj u bližoj povijesti zabilježen je davne 1968. godine kada Se jedan radnik NAMA-e nije pojavio na vrijeme na pauzi, da bi se kasnije ustanovilo da je nesretnik umro u uredu što je bio razlog nedolaska na pauzu na vrijeme. „Jedini opravdani“ dodati će mnogi. Na sreću, današnja priča završila je sretnim završetkom, a zaboravna Vlatka je suspendirana na tri dana zbog „nepotrebnog izazivanja stanja panike, kršenja radnog vremena kompanije i nabijanja kompleksa kolegama koji su se mogli osjetiti manje vrijednima“.

Razveseli nas klikom:

0 comments