Otvoren shopping centar koji nije najveći u regiji

Do sada je u Hrvatskoj otvoreno preko pedeset najvećih shopping centara u regiji, a ovo je prvi slučaj otvaranja shopping centra koji nije najveći.

OSIJEK- Novi shopping centar koji je prije nekoliko dana otvoren u blizini slavonske metropole od prvog je dana, čini se, priznao poraz i odmah postao najobičniji mediokritet u svom području. Nepopularni centar, naime, iz nekog razloga nije se predstavljao kao najveći u regiji, što mu nije dalo željenu popularnost kakvu imaju samo najveći centri, a gube je redovito nakon par mjeseci, kada se otvori, pogađate, novi najveći centar u regiji.

Arhitekt nesretnog centra veliki je obožavatelj Zvjezdanih staza.

„Haha, pa kakva je to politika. Evo umrijet ću od smijeha. Pa kao da je naš shopping centar bio najveći u Hrvatskoj. Ma nije ni u županiji. Ipak smo ga predstavljali kao najvećeg na ovom području. Da nas je netko pitao na koje točno područje mislimo rekli bi da je to područje između Kućan Marofa i Trnoveca Bartolovečkog. I ne bi lagali“ govori vlasnik jedinog i najvećeg shopping centra između Kućan Marofa i Trnoveca Bartolovečkog kod Varaždina čiji je shopping centar peti najveći u široj varaždinskoj okolici. I najveći na „ovom području“.

Nepopularnosti novog centra pomoći će i njegovo ime. Sparkaufen Master, kako se novi centar nazvao, teško će olako izlaziti iz usta potrošača željnih dobre kupovine. Zašto se u ovom centru lomi jezik umjesto cijena pitali smo službenog PR-a: „Da, to je značajan problem. Znam da njemački jezik nije baš lak na riječima, ali bio je ovo jedini izlaz. Naime, koliko god pokušavali smisliti cool i urbani engleski naziv  došli smo do zaključka da su apsolutno svi engleski nazivi zauzeti. Ma probali smo sve kombinacije riječi mall, city, shopping, gate, avenue, center, super, tower, maxi… Ma sve smo probali, sve smo kombinirali, ali sve kombinacije bile su zauzete.”

Koliko će novi centar izdržati dok potpuno ne iščezne u zaborav vjerojatno ćemo brojati u danima. Ipak, samilosni kakvi jesmo, vlasnicima nesretnog centra nudimo utjehu spoznajom da će se potpuno padanje u zaborav ovog članka brojati u satima.

Razveseli nas klikom:

0 comments