Program Radničke fronte Mate Kapovića izbacio Crvenkapicu iz lektire za prvi razred osnovne škole

J.K. Rowling je knjigu o malom čarobnjaku počela dok je kao samohrana majka hranila dijete, J.R.R. Tolkien je priču o Hobitima smislio tijekom jednog predavanja, dok je Mate Kapović priču o radničkoj fronti, novom komunizmu i samoupravljanju započeo, priznaje, nakon što mu je na WC-u nestalo baterije na iPhoneu.

„Dugo sam razmišljao što bih radio iz hobija. Znate, radim na Filozofskom fakultetu pa imam puno slobodnog vremena. Istina, onih pet radnih sati tjedno bude naporno pa često ne održim konzultacije, ali kad sve zbrojim i oduzmem, ostaje mi puno vremena. Mislio sam si kupiti i Playstation, ali onda sam odlučio da mi je zabavnije igrati se komunizma“, počinje priču Kapović o tome kako je došlo do ideje Radničke fronte, većih prava radnika pa čak i moguće revolucije.

„Dobro, to o revoluciji je malo pretjerano. Dolazi zima, to možda tamo u proljeće kad se pomakne sat pa produži dan. Onda bismo mogli bit revolucionari i navečer, a zimi smo osuđeni samo na dan“, ispravlja Kapović nespretno prenesenu izjavu osnivača Radničke fronte.

Da podsjetimo, Radničku frontu su osnovala dva profesora sa fakulteta i jedan, pogodili ste, sindikalist. Oni se, kažu, bore za veća prava radnika iako priznaju da pravog radnika nikada nisu upoznali.

„Jednostavno, ne krećemo se u tim krugovima, ali kakve to ima veze. Ne šetamo ni po Marsu pa nam je opet dozvoljeno pričati o tome“, govore osnivači nove stranke koji možda ne šetaju po Marsu, ali po idejama koje zastupaju čini se kao da su sa njega pali.

„Zvali smo i neke ljude iz privatnog sektora. Kažu, rado bi se učlanili, ali ne stignu jer se bore za život“, tužno dodaje na kraju Kapović koji ima velika očekivanja od novoosnovane stranke.

„Evo, već čujem da je moj program toliko fantastičan i nevjerojatan da su ga već uveli u lektire u prvi razred umjesto Crvenkapice koja će se od sada čitati u trećem srednje kad se bude učio realizam“, ponosno će Kapović koji odbacuje teorije zavjere da je njegov znanstveno fantastični program u kojem podržava javni sektor u zemlji koja stenje pod pola milijuna uhljeba u državnm firmama lansiran da bi naštetio posljednjem dijelu Hobita koji izlazi ovih dana, a koji će se mnogima, nakon što pročitaju Kapovićeve ideje, učiniti kao bolno realan film.

Razveseli nas klikom:

0 comments