Vlada osigurala sredstva za uplatu deset listića Eurojackpota

U Vladi su izračunali da bi sa sto uzastopnih dobivenih Eurojackpotova od 75 000 000 kuna građani mogli računati na izlazak iz krize. Sretno!

Na jutrošnjoj sjednici Sabora Vladin prijedlog o osiguravanju proračunskih sredstava za uplatu deset listića Eurojackpota koji iznosi 75 milijuna kuna prošao je s glatkom većinom. Riječ je o svoti od 100 kuna, odnosno deset kuna po listiću, a prema riječima Zorana Milanovića “ovo nam je najbolja ako ne i jedina šansa da privučemo strani kapital i zemlju”.

U Vladi još uvijek traju konzultacije oko toga koje brojeve zaokružiti. Kroz sat vremena Vlada će dati prijedlog brojeva koji bi trebali bez većih problema biti izglasani u Saboru
U Vladi još uvijek traju konzultacije oko toga koje brojeve zaokružiti. Kroz sat vremena Vlada će dati prijedlog brojeva koji bi trebali bez većih problema biti izglasani u Saboru

Ovoj ideji usprotivio se tek šef oporbenog HDZ-a, Tomislav Karamarko, koji je upozorio na zločine koje su nad pripadnicima hrvatskog naroda počinili partizani. Nakon 45 minuta dotakao se i Vladinog ulaganja u listiće. „Mi iz HDZ-a oštro se protivimo ovakvom vladinom prijedlogu koji na papiru dobro zvuči, ali u konačnici ako Hrvatska ne dobije Eurojackpot, tko će odgovarati za potrošenih sto kuna na listiće?“ pita se Tomislav Karamarko koji dodaje da HDZ nikada ne bi ovako uludo sipao novac poreznih obveznika.

Ipak, dio HDZ-ovih zastupnika neočekivano je podržao Vladin prijedlog priznavši da je igranje lutrije „zabavno, ali i korsino“ kako je to formulirao Božidar Kalmeta.

„Još dok je Sanader bio na vlasti u središnjici smo znali organizirati tombole preko kojih smo pošteno raspoređivali novac isisan iz državnih firmi. Sjećam se da sam jednom dobio cinkvinu koja je iznosila pet milijuna kuna koje mi je sutra Barišić predao. „Iz HEP-a šalju čestitku“ rekao mi je tada“ potvrdio nam je u neformalnom govoru jedan bivši HDZ-ov zastupnik naglasivši da je stranačka tombola bila najpošteniji i najbrži način podjele novca iz fonda.

Slavko Linić na kraju je dodao da bi, u slučaju dobitka, novac najbolje bilo uložiti na finalnu utakmicu rukometnog prvenstva. Izvlačenje je večeras, a na Markovu trgu već pripremaju prigodan domjenak u slučaju dobitka.

Razveseli nas klikom:

0 comments