Iz Vlade objašnjavaju zašto je pet ministara u Split putovalo s pet automobila: ”Zbog besplatne autoceste uštedjeli smo preko 1500 kuna”

Kerum je obećao da će i on podržati plan sveopće štednje tako što će ubuduće igrati samo male serije na ruletu, ne i velike.

Danas je na Ekonomskom fakultetu u Splitu održano predavanje o mjerama Vlade za poticanje investicija. Sudeći po dosadašnjim mjerama za poticanje investicija, možemo pretpostaviti da je predavanje trajalo tridesetak sekundi.

Ipak, da su mjere štednje shvatili ozbiljno, ministri su danas dokazali samim dolaskom. Naime, iz Zagreba je pet ministara došlo u pet automobila, što su neki novinari, ponajprije zbog vlastite nesposobnosti da shvate genijalnost i štedljivost hrvatskih ministara, oštro osudili.

Zamorne govorancije o nekakvim tamo investicijama župan Sanader mudro je odspavao, sanjajući, nadamo se o sretnim minulim vremenima prezimenjaka Ive.
Zamorne govorancije o nekakvim tamo investicijama župan Sanader mudro je odspavao, sanjajući, nadamo se o sretnim minulim vremenima prezimenjaka Ive.

“Da, istina je. Odlučili smo na vlastitom primjeru prikazati kako štednja funkcionira. Danas smo u samo par sati uštedjeli gotovo dvije tisuće kuna proračunskih sredstava” potvrdio nam je naš izvor iz Vlade.

“Iako odlazak pet ljudi u pet automobila na isto mjesto izgleda kao rasipnost, brojni novinari zaboravljaju činjenicu da je vožnja autocestom za ministre besplatna. Dakle, autocesta do Splita košta okvirno 150 kuna, a toliko i vožnja nazad. To je tristo kuna po autu. Domišljati ministri uštedjeli su danas preko 1500 kuna cestarine koju nisu platili. Da su išli u samo dva auta uštedjelo bi se pišljivih 600-injak kuna” potpuno nas je razuvjerio naš izvor.

“Tko zna, možda u budućnosti ministra pošaljemo jednim autom, a aktovku mu pošaljemo drugim. Ako mu ostanu sunčane naočale, eto i njih trećim autom. Ili avionom, zašto ne. Evo, ministar Bauk sljedeći tjedan ide kući na Brač besplatnim trajektom preko Italije. Teret krize ponijet ćemo na vlastitim plećima” optimističan je naš izvor.

Razveseli nas klikom:

0 comments