Zaposlenik državne tvrke do pauze komentirao SVE članke na hrvatskim portalima

Mnogi smatraju da bi Vlada trebala komentiranje portala za vrijeme radnog vremena proglasiti hrvatskom tradicijom i kulturnim blagom te tako tu hrvatsku naviku zaštiti u Europskoj uniji gdje se komentiranje vrši mahom u slobodno vrijeme.

U trenucima dok ovo čitate traje veliko slavlje u gospićkom HEP-u. Razlog ovog puta nije proslava povodom kraja radnog tjedna, kao svakog petka,  već rekord koji je postavio njihov zaposlenik ispisavši nova zlatna poglavlja nerada i zabušavanja.

Domaćica Dubravka iskoristit će jeftinu tarifu tako što će mašinu upaliti tijekom popodneva, što, priznaje nam, nije učinila godinama.
Domaćica Dubravka iskoristit će jeftinu tarifu tako što će mašinu upaliti tijekom popodneva, što, priznaje nam, nije učinila godinama.

“Jutros sam se ranije probudio i nisam više mogao zaspati, tako da sam već oko osam i trideset bio na poslu” počinje svoju priču Jakov Serdarušić, 40-godišnji zamjenik tajnika šefa voznog parka gospićkog HEP-a.
Upravo raniji dolazak, tvrdi Jakov, bio je ključan u ovom nesvakidašnjem pothvatu. Naime, do pauze koja je između 11 i 12.30, Jakov je prokomentirao preko sto članaka na hrvatskim portalima, odnosno sve članke koji su jutros isti objavili.
“Spojio sam se na Facebook, izlistao news feed i onda sam krenuo komentirati. Prvo sam komentirao na Facebooku, ali vrlo brzo sam se prebacio na komentiranje na samim stranicama”.

“Kada sam počeo pregledavati vijesti po portalima vidio sam da je svaku od njih Jakov komentirao i to dvadeset minuta ranije. Mislio sam da je možda uzeo bolovanje, ali da je uzeo bolovanje vjerojatno bi išao raditi na vikendicu, a ne bi surfao po portalima. Znao sam da je nešto veliko posrijedi” govori Marko, Jakovljev kolega iz Kadrovske.

U jedanaest sati bilo je jasno da je Jakov učinio ono što nikad nitko prije njega nije – iskomentirao je sve portale. Poslije povratka s pauze požalio se kolegama kako više nema što raditi na poslu, sada kada nema više što komentirati. Kolegijalni kakvi jesu, Jakovljevi kolege prestali su sa poslom i priredili Jakovu proslavu ovog uspjeha, a kako bi i grad Gospić osjetio ovaj događaj, iz HEP-a je odlučeno da će brojači struje i danas preko dana zaračunavati jeftiniju, noćnu tarifu, a također se danas neće vršiti iskapčanja.

Razveseli nas klikom:

0 comments