Na jugu Europe pronađena zemlja potpuno izolirana od svijeta: Ne znaju da je Drugi svjetski rat završio, a ne poznaju niti industriju

Narod Hrvata, primjerice, ne poznaje radnička prava, poslodavci su svemoćni. Antropolozima je najzanimljivija činjenica što Hrvati vjeruju u zagrobni život na drugom svijetu, ali redovito i poslije smrti glasaju na ovdašnjim izborima, što je dio tradicije u ruralnim krajevima.

Prilikom istraživanja kvalitetnog zemljišta za jeftinu kupnju, njemački su istraživači, praktički u samom srcu Europe, otkrili zemlju potpuno odsječenu od modernih europskih i svjetskih zbivanja.
“Nemalo smo se iznenadili kada smo spoznali da kod ovih domorodaca još uvijek traje Drugi svjetski rat za koji smo bili uvjereni da je u Europi završio prije gotovo sedamdeset godina. Ovdje, u Hrvatskoj kako je zovu, svi se još dijele na ustaše i partizane, što su njihove varijacije vojski iz Drugog svjetskog rata. Od najobičnijih seljaka, preko svećenika pa sve do šefova stranaka- svi još uvijek pričaju svoju priču o tome tko je u pravu” govori iznenađeni Hans Gemulcke, veliki njemački hotelijer, koji je, igrom slučaja, postao antropolog.

Zanimljivo, u Hrvatskoj postoji televizijska kuća, ali televizijski program je potpuno besmislen. "Na televiziji samo gledamo kako se čelnici televizije između sebe svađaju i jedan drugom ukidaju emisije" kaže nam naš domaćin
Zanimljivo, u Hrvatskoj postoji televizijska kuća, ali televizijski program je potpuno besmislen. “Na televiziji samo gledamo kako se čelnici televizije između sebe svađaju i jedan drugom ukidaju emisije” kaže nam naš domaćin

“U višemjesečnom proučavanju ovog društva shvatili smo da, čini se, industriju uopće ne poznaju jer industrijska proizvodnja ne postoji. Postoje neke ruševne tvornice izgrađene tko zna kad, pa pretpostavljamo da su to ostaci neke starije civilizacije” govori Johan Bilder iz Kolna koji napominje da ipak neće ulagati kapital u novootkrivenu zemlju jer su birokracija, mito i korupcija daleko razvijenije nego na Zapadu.

U najnovijem broju uglednog antropološkog časopisa “Der Mann” u sljedećem će broju izaći velika reportaža o Hrvatskoj. Antropologe oduševljava činjenica što je zemlja razvila vrlo uznapredovalo feudalno društvo na čelu kojeg je vlasnik niza dućana koji, poput srednjovjekovnih careva, živi u dvorcu iznad glavnog grada. Također je zanimljiva i religija, koja je u suštini katolička, ali sa brojnim izmjenama. “Često ćete vjerski materijal naći na policama shopping centara, pa je nestručnom oku nekada teško razlikovati dućan od crkve” dodaje Bilder.
Novootkriveno društvo biti će pridruženo 1.7. Europskoj Uniji.

Razveseli nas klikom:

0 comments