Game of thrones, sezona 3

Najava nove sezone HBO-ovog spektakla itekako obećava.

Autor ovih redova jedan je od onih ljigavih stvorova koji knjigu neće pročitati dok je netko ne ekranizira, ali kad je ekranizira, prije gledanja, knjiga je obavezno štivo. Nešto malo zbog same knjige, ali uglavnom zbog želje da može srati onim smrtnicima koji misle da su fanovi ako su sezonu pogledali dva puta. Eto, čak o sebi pišem u trećem licu. Odvratno. U svakom slučaju, kao pripadnik tabora koji smatra da bi debeli pisac treću životnu dob mogao više posvetiti pisanju šeste i sedme knjige, nego nabijanju kolesterola i produkciji serije koja, reći će zlobni fanovi, s njegovom knjigom neke velike veze ni nema, nisam ostao oduševljen drugom sezonom.

"Hajde Ygrette daj mi samo ovaj put. Bolje da ti ja budem prvi nego da sam Drugi"- isprike uredništva na ovoj ultrageekovskoj bazi.
“Hajde Ygrette daj mi samo ovaj put. Bolje da ti ja budem prvi nego da sam Drugi”- isprike uredništva na ovoj ultrageekovskoj bazi.

Jer, kvragu, kako objasniti scenu bitke gdje jednom strijelom Lannisteri razjebu flotu od brat bratu sto pedeset brodova? Naravno, riječ je o čistom škrtluku koji je učinio da dugoočekivana bitka pod Kraljevim grudobranom izgleda kao nešto gdje bi očekivali da glumi Nicholas Cage. Naravno, zamjerki na drugu sezonu imao sam još prilično, ali, o mrtvima sve najbolje, bilo pa prošlo pa idemo dalje.

Koliko god nesavršena bila druga sezona, treća opet obećava sudeći prema traileru. Ni radnja knjige nije loša, dapače, treća knjiga mnogima je i najbolja, ali to moramo ipak uzeti s rezervom jer, ponavljamo, prošla sezona je više sličnosti imala s Araličinim Psima u Trgovišću nego drugom knjigom serijala. Ne kažemo da Aralica nije dobar u izmišljanju fantasy likova, pa Bože moj, čovjek je HDZ-ovac i autor Četveroreda, ali ipak nam je draži podložak George Martinove knjige.

Ipak, ako će producenti barem donekle slijediti radnju u knjizi, onda možemo najaviti jebeno dobru sezonu nakon koje ćete debelog Georga R.R. Martina podjednako mrziti i obožavati.

Situacija u Westerosu je totalno anarhična, a stvari ne postaju nimalo bolje. Već smo navikli na život bez zaštitničke figure Neda Starka koji i u najtmurnijim trenucima ostavlja dojam brižnog pastira koji govori “Sve će biti u redu”, a s kime ćemo se još zauvijek pozdraviti vidjet ćete idućih mjeseci. Naravno, uvijek možete biti onaj čudak iz kvarta pa otići do knjižnice po knjigu.

Iako sam ljudima oko sebe treću sezonu davno spojlao, neću biti Theon Greyjoy ovdje pa izdati vaše veliko povjerenje.

Ostala je knjiga sa par nepročitanih strana... i ja sam te ostala željna dok me bude. Nede, Nede, glavo luda...
Ostala je knjiga sa par nepročitanih strana… i ja sam te ostala željna dok me bude. Nede, Nede, glavo luda…

Kad se spominjemo tog potopljenog štakora, tragove njegovog izdajstva još ćemo dugo pratiti. I dok Lannisteri pokušavaju povratiti svoju moć, snaga Mladog Vuka sve je veća, usprkos njegovim mladim godinama. Iako kontrolira pravog pravcatog strahovuka, kontroliranje vuka u gaćama pokazalo se malo težim poslom. Može li to mladog strahovuka koštati nečeg više od picajzli i majčinog ukora tek moramo vidjeti.

Iako poražen, Stannis se ne predaje. Zid je u svojim problemima, ako se problemima može nazvati činjenica da su prema njemu krenuli demoni koji su spavali tisućama godina. Joffrey je i dalje odvratan a Sansa dosadna. A Dorne i Visovrt tek čekaju svoj potez. Jon Snow i dalje ne zna tko je i što je on točno, s tim da je prekršio i celibat što mu predstavlja jedan problem više. Katolički kler dosta bi se mogao ugledati na ponašanje i moral mladog Jona. On jebe ali bar ne govori o zdravstvenom odgoju.

E, da…onima koji su seriju gledali radi jebačine moram napomenuti, ako producenti nisu nešto opasno uzjebali, da ga Daenerys Targeryan u trećoj sezoni neće baš primati. Eto, ko bi rekao da će nam iritantno priglupi Khal Drogo nedostajati. Ali zato će ga Tyrion Lannister stavljati nemilice.

Al eto, uvjerite se sami idućeg ponedjeljka na vama najbližem torrentu.

Razveseli nas klikom:

0 comments