Srbi uvrijeđeni jer nisu bili vrijeđani na Maksimiru

Nakon pobjede hrvatske izabrane nogometne vrste nad srpskom igrači Srbije bili su užasnuti atmosferom na Maksimiru tijekom i po završetku ove nogometne utakmice.

„Sigurno da smo razočarani s rezultatom, ali još više smo razočarani sa atmosferom na Maksimiru. Hrvatski navijači su upropastili ovu sportsku svečanost. Svi se još sjećamo vaterpolo finala između Hrvatske i Srbije 2003. u Kranju kad su hrvatski navijači našim vaterpolistima vikali „cigani, cigani“ i gađali ih stolicama ili rukometnog polufinala od prošle godine kad su naši navijači Hrvate ometali sa laserima i gađali sa kovanicama. To su bile utakmice za pamćenje. Zar smo mi gubavi pa nas nitko ničim nije pokušao gađati? Zar nas hrvatski navijači toliko ne cijene da nas ni malo ne vrijeđaju?“, rezignirano je nakon utakmice govorio vidno potreseni desni bek gostiju Branislav Ivanović.

S takvim njegovim stavom se složio i krivac kod prvog gola Aleksandar Kolarov: „Od Alberta Nađa koji je igrao protiv Hrvata 1999. slušao sam sa uzbuđenjem priče kako su naše reprezentativce 1999. na Maksimiru mrzili i vrijeđali čak i mažoretkinje i dodavači lopte. Upravo zato sam i pogriješio kod prvog gola. Klincu kod kojeg je bila lopta sam viknuo da mi je doda nadajući se da će mi barem opsovati mater, a on mi je samo rekao: „izvolite, striček.“ Nakon toga sam se toliko emotivno slomio da je ona pogreška bila logična posljedica. Pitam se što je sljedeće- idući put nam neće zviždati ni na himnu!?“

Udruge navijača BBB-a i Torcide uputili su isprike igračima Srbije zbog sramne atmosfere na Maksimiru i poručili svojim kolegama iz Srbije da ne brinu te da će i ubuduće na utakmicama sa srpskim klubovima njihovi igrači biti vrijeđani tijekom cijele utakmice. Dodali su kako na utakmice reprezentacije ne dolaze pravi navijači pa je zato utakmica i prošla u tako nesportskom ambijentu.

Razveseli nas klikom:

0 comments