Srpsku himnu na Maksimiru pjevat će Seka Aleksić i Aca Lukas!

Domaći nacionalisti izbezumljeni: ”Nećemo znati trebamo li zviždati ili pjevati sa Sekom kao svakog drugog petka”.

Za razliku od svih drugih na svijetu, slike hrvatskih navijačica jedan su od glavnih razloga zbog kojih ne želimo da se reprezentacija plasira na velika natjecanja
Strah od novih slika hrvatskih navijačica jedan su od glavnih razloga zbog kojih ne želimo da se reprezentacija plasira na velika natjecanja

HRVATSKA – Nogometna utakmica između Hrvatske i Srbije san je svakog istinskog nacionalista. Dok su se prethodnih godina zagrijavali sitnim kavgama na manje popularnim rukometnim i košarkaškim terenima, konačno je došlo vrijeme da se na zagrebačkom Maksimiru pred milijunskim auditorijem dokaže tko je manje napredovao od devedesetih.

Jedan od osnovnih pokazatelja stabilne stagnacije, pa čak i nazadovanja, je tendencija da se protivnička himna isprati salvama zvižduka. No, nažalost po nacionaliste, ovog plana itekako su svjesni u vrhu HNS-a:

”Istina je, krenuli smo sa sastancima nekidan. Onda su Mamića otpeljali u prdekanu pa je sve stalo jer nitko u Savezu nije znao tko donosi odluke kad njega nema.  U početku smo mislili najaviti minutu šutnje i onda na prepad pustiti srpsku himnu. Ali tko još poštuje minutu šutnje na nogometnom stadionu. Onda je na sastanak konačno stigao gazda te smo njegov odlazak iz zatvora odlučili proslaviti zajedničkim izlaskom. Tu mi je sinula ideja” kaže Damir Vrbanović, izvršni provoditelj Mamićevih odluka pri HNS-u.

A ideja je uistinu vanserijska. Srpsku himnu na Maksimiru će pjevati Seka Aleksić i Aca Lukas! Budući da svaki pravi nacionalist u nogama ima barem 5 Sekinih i Acinih koncerata, organizatori smatraju kako bi ih poznati glasovi mogli u potpunosti izbezumiti pa čak i natjerati da zapjevaju s njima!

”Himnu ćemo malo prilagoditi i pustiti je u klasičnom ”cajkaškom” aranžmanu. Baš me zanima kad udare prvi taktovi tko će odoljeti urođenom nagonu da podigne ruke u zrak i zapjeva ”božeee pravdeee, ti što spaseeee od propasti dosad naaaas”” uvjeren je Vrbanović.

Ovakvog scenarija pribojavaju se i vođe svih većih huliganskih skupina u zemlji, a situacija je posebno teško pala Bad Blue Boysima koji već nekoliko dana muku muče s ideološkim bitkama:

”Ne pitaj ništa buraz. Zna se da fakat mrzimo Mamića, ali srce mi je puklo kad mu nismo mogli poslati pismo potpore jer je izvrijeđao Srbe. A sad još ovo, ne znam, ne znam ni sam. Sazvat ćemo hitni sastanak, možda ćemo podignuti jednu ruku u znak odobravanja, a drugu s ispruženim srednjim prstom. Pojma nemam, ne znam spremam li se na utakmicu ili koncert! Sreća Božja pa pištolj nosim u oba slučaja” u kratkoj izjavi za Sprdex rekao je jedan od eminentnijih zagrebačkih huligana.

Kako doznajemo, da bi čitava stvar djelovala uvjerljivije, autorski dvojac Aleksić/Lukas izmijenio je i tekst himne koji ekskluzivno donosimo u nastavku:

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
otežaj nam naše čaše
nek’ čuje se od pod ”tras!”

Moćnom rukom vodi, brani
opet p’jani smo k’o brod
Bože spasi, Bože hrani,
taj prelepi ženski rod!

Nosi majka crni veo
Nabila mi opet rog
Pobesneo sam, nisam hteo
rakija je novi Bog!

Razveseli nas klikom:

0 comments