Bandić slobodu platio 15 milijuna kuna i poručio: “Sreća da sam toliko krao, inače ne bih imao za jamčevinu”

Nakon više preokreta nego što ih ima španjolska sapunica, zagrebački županijski sud danas je odlučio da Milan Bandić ipak ima pravo, uz jamčevinu, braniti se sa slobode.

“Bandić je samo optužen za mito, korupciju, pronevjeru gradskog novca, namještanje javnih natječaja i slična kaznena djela. Nije da je optužen za neko teže kazneno djelo, kao što je, primjerice, vožnja bicikle bez zaštite za koljena ili švercanje u tramvaju, pa zaista nema razloga da ga zadržavamo dalje u pritvoru”, stoji u odluci zagrebačkog suda koji je Bandiću omogućio da se brani sa slobode.

“Kada sve zbrojimo i oduzmemo, više je potencijalnih svjedoka unutar Remetinca nego izvan njega, pa je možda i bolje da nije unutra jer će imati manje prilike da na iste utječe”, dodaje jedan odvjetnik iz tužiteljskog tabora. Ipak, puštanje na slobodu Bandić je morao platiti 15 milijuna kuna. Zagrebački gradonačelnik, naravno, cijeli iznos nije imao kod sebe pa je zamolio suca da ga pusti do jakne na vješalici da bi mogao iskeširati ostatak.

Uz 15 milijuna kuna, Bandić prema odluci suca neće moći raditi svoj posao pa se pretpostavlja da će biti premješten u bilo koji odjel Zagrebačkog holdinga jer je to najbolji dokaz sudu da neće raditi nikakav posao.

Iako se mnogi pitaju odakle zagrebačkom gradonačelniku novac kojeg ne bi zaradio ni da je tri godine hrvatski premijer, a kamoli gradonačelnik Zagreba, Bandić se samo nasmijao prokomentiravši kako je sreća u nesreći što je toliko novca zgrnuo zadnjih godina jer inače ne bi imao za platiti jamčevinu.

Razveseli nas klikom:

0 comments