Djevojka napravila ukusan kolač, a nitko iz obitelji nije rekao ”E, sad se možeš udati”

Da stvari budu čudnije, niti jedna od prisutnih tetki nije otpočela polusatni monolog o tome kako ona radi taj isti kolač i zašto je taj način bolji.

''I onda, kad diplomiraš, pronađeš posao i postaneš sasvim samostalna, napraviš kolač da obitelj uvjeriš kako se možeš udati'' davno je VIti objasnila majka.
”I onda, kad diplomiraš, pronađeš posao i postaneš sasvim samostalna, napraviš kolač da obitelj uvjeriš kako si stvarno zrela za udaju” davno je VIti objasnila majka.

OBROVAC – Dvadesettrogodišnja Vita Roglić prošlog je vikenda s obitelji otputovala u Obrovac kako bi proslavila pedesetu godišnjicu braka djeda Ranka i bake Ružice. Zanimljivo, proslava pedesete godišnjice braka poklopila se i s desetom godišnjicom otkad Vita nije vidjela 80% rodbine koja je prisustvovala proslavi.

Iako se u dubini duše nadala kako će bar neki od njih biti spriječeni ili im se jednostavno neće dati po nesnosnim vrućinama putovati do Obrovca, već pri izlasku iz automobila njena nadanja rasplinula su se kao balon od sapunice.

Na proslavu su došli apsolutno svi; Šašavi stric, Tetka koja sve dira po licu, Prabaka koja inzistira da dobro čuje, Ujna koja priča samo o svom sinu pa čak i Škrti tast Žarko koji je opet za lubenicu iz Lidla tvrdio da je domaća.

No, ono što je počelo kao totalna katastrofa na kraju će završiti kao jedan od najpoznatijih ručkova otkad je svijeta i čovjeka.

”Pa odmah na početku sam ostala šokirana kad je mali Marko pojeo cijelu bananu, a baka povećanje apetita nije pripisala čistom seoskom zraku. Ali nakon toga stvari su postajale sve čudnije. Tradicionalna molitva djeda Ranka bila je gotova prije nego je salata postala crna, a meso hladno, a da ne govorim da sam u pola ručka shvatila da priča uopće ne vodi tome da se smrtno posvađamo oko nečeg sasvim nebitnog” govori šokirana Vita.

Da se zbiva nešto uistinu veliko mladoj djevojci postalo je jasno u trenutku kad je Dosadna ujna po stoti put pitala što ono studira:

”Odgovorila sam sociologiju, a ona uopće nije rekla: ”Aha, socijalni rad. Neka, neka, bit će socijalnih slučajeva ako ostane ova vlast”. Tada sam odlučila ići na sve ili ništa i rekla baki da kupujem psa koji će živjeti sa mnom u stanu. Ona se samo nasmiješila i rekla: ”Neka, znaš ima nekih životinja kojima je mjesto u kući”. Isti trenutak sam izvadila mobitel da vas kontaktiram, ali onda se dogodio vrhunac čitave priče” kaže Vita.

I to kakav vrhunac! Kad su zgotovili s ručkom, Vita je pred 40 članova što uže što šire rodbine iznijela kolač kojeg je sama napravila. Budući da ga je zapravo naručila u jednoj slastičarni u Zagrebu, nije bilo nikakve sumnje da je dobar. I dok su sudionici proslave zadovoljno klimali glavom proždirući poslasticu nitko, ama baš nitko, nije izrekao legendarnu pošalicu: ”E, sad se možeš udat!”.

Nakon ovoga, Vita više nije mogla čekati te nas je odmah kontaktirala, a dok smo razgovarali zakleli bi se kako nismo čuli nikoga od starijih ukućana kako govori da će dobiti rak jer toliko vremena provodi za mobitelom.

OVU EKSKLUZIVNU VIJEST OMOGUĆIO VAM JE: Toni Švoja

Razveseli nas klikom:

0 comments