Nagrada za klišej ljeta ide u Zadar: Goran (23) prvi objavio status koji uključuje stih “al’ to je normalno skroz jer je kolovoz”

TBF-ov stih o vrućem ljetnom danu iznimno se brzo uspinje na ljestvici prigodnih klišeja i pošalica te bi već sljedeće godine po učestalosti upotrebe mogao nadmašiti rečenicu ”ali je nestalo žileta?” kad vidite da je netko poznat pustio bradu pa čak i ”je li ti otac staklar?” kada vam netko blokira pogled na televiziju.

ZADAR – Goran Bradarić, 24-godišnjak iz Zadra odnio je ovogodišnju nagradu za najbrže spominjanje tradicionalnog kolovoškog klišeja. Naravno, riječ je o stihu „Al’ to je normalno skroz jer je kolovoz“ iz pjesme TBF-a „Alles Gut“ koja opisuje flegmatičnost uzrokovanu vrućinom kolovoškog popodneva.

Goranu je nagrada za klišej ljeta prošle godine promakla jer nije znao piše li se ''neprocjenjivo'' ili ''neprocijenjivo'', a dok je proguglao već je 80 tisuća Hrvata početak godišnjeg obilježilo statusom ''Plaža, more, prijatelji i gitara - neprocijenjivo''
Goranu je nagrada za klišej ljeta prošle godine promakla jer nije znao piše li se ”neprocjenjivo” ili ”neprocijenjivo”, a dok je proguglao točan pravopis oko 80 tisuća Hrvata početak godišnjeg već obilježilo statusom ”Plaža, more, prijatelji i gitara – neprocijenjivo”

Goran je status objavio točno u dvanaest sati, a komisija Instituta za klišeje, izlizane fore i sveopću nemaštovitost preko svoje Facebook stranice (službene stranice Instituta nalaze se na ovom linku) službeno je objavila da status mladog Zadranina sadrži sve elemente da ga se proglasi ovogodišnjim laureatom.

„Ne znam jel me glava boli od vručine ili mamurluka, sija u kafić i neću se pet sati maknit, al to je normalno skroz jer je kolovoz ;)“ napisao je Goran s mobilnog uređaja, a komisiju je posebno oduševilo spominjanje mamurluka i pogrešna upotreba tvrdog č, što su također jedni od istaknutijih Facebook klišeja.

Iako će tijekom dana nesumnjivo stotine ljudi ovim stihom pokazati koliko su originalni, Goran je ipak prvi zadovoljio sve uvjete:

„Ove godine konkurencija je bila uistinu žestoka. Viceva o Žaku na plaži bilo je napretek, a ni pošalica o Chuck Norrisu koji je izdao račun poreznom inspektoru nije nedostajalo. Vijećali smo jako dugo, ali na kraju smo zaključili da je jednostavno teško napraviti nešto toliko nemaštivito kao što je prepisivanje stiha jedne od najizvođenijih ljetnih pjesama ikad“ kaže Ivan Rotim s Instituta. Rotim je naglasio kako je Goran ovog puta odnio pobjedu, ali da nemaštovita populacija Hrvatske, njih oko 92%, ne treba očajavati. Već za mjesec dana dodijelit će se posebno priznanje osobi koja prva objavi pjesmu ”Wake me up when september ends”, a po prvi puta će biti uvedena i nagrada Dežurni šašavac za osobu koja se prva sjeti tokom ljeta objaviti pjesmu ”Last Christmas”.

Razveseli nas klikom:

0 comments