VLADA OSIGURALA BUDUĆNOST ZA MLADE “Nakon rata sa Slovenijom podijelit ćemo 300.000 novih braniteljskih penzija”

Vlada je, ekskluzivno saznajemo, kako osigurati egzistenciju za nekoliko stotina tisuća ljudi.

“Nezaposlenost, iseljavanje i slično. Tome ćemo ovom mjerom stati na kraj”, govori nam jedan anonimni sugovornik blizak vrhu vlasti.

“Jednostavno, nakon kratkotrajnog rata sa Slovenijom, koji bi trebao buknuti već u listopadu, osigurat ćemo preko 300.000 penzija za nove branitelje”, kaže naš izvor.

“Osim toga, osnovat će se par stotina novih braniteljskih udruga koje će se također financirati iz proračuna”, dodaje naš izvor. Do 2020. godine tako se već planira podijeliti prvih 50.000 penzija i to za one najugroženije.

“Najugroženija skupina su oni iz Mladeži HDZ-a koji su se učlanili u stranku još za vrijeme Karamarka, a još nisu našli posao”, kaže naš izvor.

Iako su oni dosad bili izrazito nezadovoljni jer ime se nije našao posao, sad su zadovoljni jer praktički neće trebati ni raditi.

“Ovo je mjera već prokušana u devedesetima, ali sad ćemo joj dati ime “Sa faksa u penziju” jer sve što ima ime zvuči pametnije. Ovo je takva mjera, jednostavno ćemo skočiti trideset godina u budućnost i nećemo čekati da ti ljudi skupe radni staž”, dodaje naš izvor.

Penzije, saznajemo, ipak neće biti nasljedne, ali naći će se i za djecu nešto.

“Smislit ćemo već nešto, s Mađarima nismo ratovali još od bana Jelačića”, smije se naš izvor.

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Razveseli nas klikom:

0 comments