Nakon napada kemijskim oružjem sirijski predsjednik Bashar al-Assad zgrozio svijet pustivši hrvatske humoristične serije na nacionalnoj televiziji

Kolika je šteta učinjena sirijskom narodu bombardiranjem hrvatskim humorom najbolje svjedoči podatak da je Miroslav Škoro dobio ponudu da vodi humorističnu emisiju u prime timeu na najgledanijoj sirijskoj televiziji.

Kompromitirani režim sirijskog predsjednika Bassara Al Assada jutros se našao pod teškim optužbama međunarodne zajednice. Naime, nakon što je nekidan objavljeno da je režim u borbi protiv pobunjenika koristio kemijske otrove, prema našim izvorima ovoga se puta otišlo korak dalje. Iako je to teško za povjerovati, čini se da su glasine točne i da je državna televizija, koja podržava aktualnog predsjednika, zaista u jutarnjim satima krenula s maratonskim emitiranjem humorističnih materijala pristiglih iz Hrvatske.

Iako su mnogi Sirijci požurili baciti svoje TV prijamnike da se zaštite od hrvatskog humora, strahuje se da bi režim mogao početi bacati letke sa tekstovima hrvatskih satiričara.
Iako su mnogi Sirijci požurili baciti svoje TV prijamnike da se zaštite od hrvatskog humora, strahuje se da bi režim mogao početi bacati letke sa tekstovima hrvatskih satiričara.

Izravno je to kršenje prve točke Ženevske konvecije o ratovanju koja kaže koja, osim bojnih, zabranjuje i upotrebu otrova za dušu. Sirijski režim zasad vijest nije zanijekao, a teoretičari zavjere smatraju kako je ovakav zvjerski cilj sirijcima podvalila Amerika da dobije razlog za intervenciju. Naš dopisnik iz Sirije kao Hrvat ostao je imun na katastrofalan humor jer mu je cijeloga života izložen, ali njegovi sirijski sugovornici priznali su da to ni u najgorim snovima nisu mogli zamisliti.

“Vozila sam djecu u školu kada su preko radija počeli puštati nekog hrvatskog stand-up komičara. Radilo se o reklami za OTP banku. Prvo sam osjetila kako mi mišići lica atrofiraju, a nedugo zatim me počeo boliti mozak. Odjednom sam sama sebi postala dosadna. Djeci su, Bogu hvala, kemijski otrovi već odavno uništili mozak pa nisu previše patila dok je iz njih jednu po jednu lošu foru isisavan život” prepričava Suada Al Jazzis koja je, nakon pet minuta tumorističnog skeča, izletila iz auta i ušla u prvi kafić potražiti pomoć što je uskoro požalila.

“Ljudi su ležali unutra. Neki su bili mrtvi, drugi su jaukali, a treći su govorili kako nikada nisu gledali bolju seriju. Kasnije sam shvatila da su ti najgore prošli” kaže Suada koja je u kafić ušla za vrijeme božićnog specijala Zauvijek susjeda. Još uvijek nije jasno tko je Bassaru Al Assadu ustupio USB-ove s hrvatskim serijama i skečevima hrvatskih komičara. Na T-portalu peru ruke i zaklinju se da ne znaju kako su skečevi sa njihove stranice završili u Damasku. Slično govore i na RTL-u. Službeni Pentagon najavio je opsežnu istragu, a spominje se i vojna akcija kojoj bi glavni cilj bio pronalazak i uništenje postrojenja u kojem hrvatski zlikovci proizvode oružje za masovno uništenje dobrog ukusa i maštovitosti.

Razveseli nas klikom:

0 comments