Njemački turist ni nakon petneast minuta druženja s domaćinima još nije naučio nijednu psovku

Dosadašnji rekorder bio je pastor Jonathan Bill iz Houstona koji je nakon 38 minuta druženja s nekoliko Dalmatinaca ipak pokleknuo i na pitanje konobara: ”’oćeš li keks uz kavu?” odgovorio: ”’oću kurac”.

Poslali smo mi fotografa da uslika bračni par Bidmaller, ali nismo htjeli biti jedini portal koji objavljuje slike s Jadrana na kojima nema ženskih stražnjica
Poslali smo mi fotografa da uslika bračni par Bidmaller, ali nismo htjeli biti jedini portal koji objavljuje slike s Jadrana na kojima nema ženskih stražnjica

MAKARSKA – Njemački supružnici Jorg i Heidi Bidmaller prije nepunih sedam dana iz Hamburga su stigli na ljetovanje u Makarsku. Iako su u početku mislili da ih je GPS zapravo doveo u Bosnu, nakon nekoliko dana na ulicama su počeli primjećivati i druga vozila osim polovnih Golfova te su ipak shvatili da se nalaze u Hrvatskoj. Bidmallerovi su odsjeli u apartmanima obitelji Varvodić koji su izgrađeni tek ove godine kada su se Joško i Marta Varvodić doselili u Makarsku, a, smatraju susjedi, upravo u ovoj činjenici valja tražiti razlog zbog kojeg turisti gotovo čitavi dan nisu primili ništa od poznate hrvatske nekulture.

 „Ma čudni su vam meni ti Varvodići od prvog dana. Doselili su iz Australije, ali to nije razlog ovakvom ponašanju. Znam ja dosta doseljenika od tamo šta na hrvatskom samo beštimat i znaju. Sve su zaboravili, padeže, palatalizacije, sibilarizacije, pojma nemaju, ali kresnit Boga ili Gospu, ti jarca, pa ne tribaju se ni vraćat ako to zaborave” nad kulturom susjeda zgraža se Mate Tadić, čovjek koji je otkrio sramotu Varvodićevih i odmah nas obavijestio.

Prema njegovim informacijama, Bidmallerovi su u druženju s domaćinima proveli više od 15 minuta prije nego što su naučili ijednu hrvatsku psovku. Makarski kraj od velike sramote naposljetku je spasio osobno Mate koji je uočio Jorga kako se pristojno zahvaljuje na pivi koju mu je donijela konobarica u lokalnom kafiću:

”Prošli tjedan su u mene bili neki Francuzi. Pitaju me kako se kaže ”hvala” na hrvatskom. Ja im lipo slovkam ovako ”dla-ka-va ti pi-zd-ur-ina” ahahahahahahahahaha kakvu su pleščurinu kasnije pokupili od male Mare” smije se Mate dok objašnjava staru dalmatinsku tradiciju da se strance, htjeli to ili ne, s hrvatskim jezikom upoznaje psovkama.

Naravno, nepunih pedeset sekundi nakon upoznavanja s Matom, bračni par Bidmaller ovladao je osnovnim vokabularom od pedesetak temeljnih psovki, dok će im sutra tokom dana domaćin objasniti kako valja pozdraviti policajce i kako od svake riječi napraviti psovku dodavanjem posvojnog pridjeva od imenice ”kurac”.

[alert-note] Pravi posvojni pridjev svaku rečenicu pretvori u ono što ne želite da vam djeca čuju:

Primjera radi, nevinu rečenicu: ”Dobro jutro, cijenjeni domaćini, znate li možda ima li u blizini kakva lijepa plaža na kojoj se možemo okupati?” u čas pretvorite u psovku uz pomoć posvojnog pridjeva: ”Dobro jutro cijenjeni domaćini, znate li možda ima li u blizini kakva kurčeva plaža na kojoj se možemo okupati? [/alert-note]

[alert-success] Da je riječ o nesvakidašnjoj obitelji dokazuje i činjenica što su Varvodići nedavno kupili veći komad zemlje, a do sada još nikoga od susjeda nisu tužili.

„Ma kakva tužba, sve čekan kad ću dobit poziv na sud – ma ništa. A evo, ima neki dan mislim se ja kako ću malo vidit kako oni dišu i parkiram ja na njihov parking. Dolazin ujutro, gledan auto kad ono – ništa. Gume čitave, nema prijeteće poruke, nema tragova ključeva na haubi. Ma sramota me brate, vidjet će moja djeca pa sutra ni oni neće zapalit auto ako neko parkira na našu zemlju. Ma nisu to Hrvati” ništa lijepo o Varvodićima nema za reći susjed Mate.

 [/alert-success]

Razveseli nas klikom:

0 comments